Albert Dürer

Konstnärlig ledare för Streissens konstakademi

Description:

image.jpg

Albert Dürer är konstnärlig ledare för Streissen Kunstakademie. Herr Dürer är en framgångsrik konstnär och konstprofessor. Konstakademin samlar ungefär 10-15 studenter årligen, framförallt målare men även litteraturvetare, skulptörer och poeter. Sedan många år tillbaka råder en hätsk stämning mellan Streissens universitet och Streissens konstakademi. Albert Dürer och universitetets rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen är sedan 25 år tillbaka bittra fiender. Streissen Kunstakademie var förr i tiden en fakultet och del av Streissens universitet men efter en hetsig dispyt mellan Albert och Wilfried gällande en “skandal” som involverade Alberts vän, konstprofessorn Kurt Guth, stängde rektor Glantz-Wilzen konstakademin. Albert öppnade därefter, i rent vredesmod, en egen från universitetet fristående konstakademi, bland annat med finansiering från sin vän Linda Therese von Mohr. Kurt Guth tvingades dock fly från Streissen och har aldrig återvänt sedan dess. Albert är en levnadsglad person som älskar långa och intensiva diskussioner över en flaska vin.

“Jag minns min tid i Streissen med vemod. Det var tider då jag var lycklig och framgångsrik. Jag och Albert skapade så mycket. Vi var unga och kreativa. Men sedan gick ju tyvärr allt snett och det mycket snabbt. Nu för tiden försöker jag glömma allt som hänt, jag kommer aldrig att se min hemstad igen.”
Kurt Guth

“Jag vill helst inte tala om den tiden. Det var universitetets mörkaste tid. Konstprofessor Kurt Guth agerade så dumt och farligt och jag fick slita dag och natt för att inte sigmariterna skulle stänga universitetet. Men Albert Dürer gav sig inte utan han fortsatte att försvara Kurt Guth. Han lämnade mig med inget annat val än att stäääääääääänga konstakademin. Det är en skam för staden att Albert Dürer sedan tilläts att öppna Streissen Kunstakademie.”
Rektor Wilfried Pieter Glanz-Wilzen

“Streissen Kunstakademie har en stor och viktig betydelse för Streissens kulturliv. Albert Dürer är en sann konstnär och visionär. Jag har låtit honom göra takmålningarna i Averland Volk Opera. Det är fantastiska målningar föreställande Sigmars sista måltid.”
Lisette Salzholz

“Albert Dürer älskar att höra mig sjunga och spela. Han säger att jag har en fantastisk talang och att jag aldrig får ge avkall på min talang och mina mål. Herr Dürer har även börjat lära mig att måla i olja och han säger att min stil påminner om den målningsstil som en mycket begåvad kvinna från hans ungdom hade.”
Hannes Görper

“I konsten döljer sig dekadensen.”
Herr Stahl

“Jag uppskattar Albert Dürers porträttmålningar. Hans fantastiska målning av min älskade Desirée pryder rådssalen i Streissen Burg.”
Magda von Leitdorf

“Det är något märkligt över hans målningar. Ibland känns det nästan som om de är levande.”
Oswald von Boehm

“Albert Dürer hade färdigställt en stor oljemålning av bröderna von Krieglitz precis innan de blev mördade. Men tavlan finns inte längre kvar i von Krieglitz residens. Har mördaren även stulit tavlan?”
Kapten Armand Falkenheim

Bio:

Albert Dürer

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim