Baron Rufus von Leitdorf

Streissens adliga härskare som huserar i Streissen Burg

Description:

image.jpg

Rufus von Leitdorf
Graf Rufus von Leitdorf är Streissens mäktiga härskare som styr staden från Streissen Burg. Rufus befinner sig i öppen maktkamp med sin släkting Kastor von Leitdorf om vem som är familjen överhuvud och kandidat till Elector Count titeln. Han hävdar med emfas att den bortgångna Marius von Leitdorf uttryckligen i sitt testamente utpekat honom som familjeöverhuvud. Ingen har dock sett eller läst Marius testamente och därmed kan ingen verifiera påståendet. Testamentet ska ha försvunnit i samband med att en skara Black Orcs plundrade Marius tältläger i samband med The Third Battle of Black Fire Pass. Rufus är utåt sett en hårdför man och troende Sigmarit. Han lever dock inget asketiskt liv utan gillar stora sociala tillställningar, som baler, konserter och överdådiga middagar. Vid dessa tillfällen kommer en mer glad och avslappnad sida av Rufus fram. Rufus fru Magda von Leitdorf är en mycket vacker kvinna som älskar att organisera dessa sociala tillställningar. De har även en dotter, den 11-åriga Desirée. En flicka som Rufus avgudar och älskar över allt annat.

“Min far ska bli Averlands nästa Elector Count. Så är det bara.”
Desirée von Leitdorf

“Jag vet att det viskas om Rufus utomäktenskapliga affärer. Men en man är en man. I slutänden kommer han ändå alltid tillbaka till mig när han blivit sårad och förolämpad. Det är jag som lappar ihop honom gång på gång. Bakom varje framgångsrik man finns det en kvinna som styr i kulisserna. När Rufus blivit Elector Count är det en post på pappret. Den sanna makten kommer att ligga hos mig.”
Magda von Leitdorf

“Rufus är ingen bra representant för familjen von Leitdorf. Han drivs inte av höga ideal eller en önskan om att förbättra villkoren för det averländska folket. Han drivs bara av egoism och egen vinning.”
Kastor von Leitdorf

“Rufus von Leitdorf är en resonabel man. En pragmatiker. Han vet att adeln måste anpassa sig till samhällsförändringarna. Borgarnas tid är här, det är vi som har den ekonomiska makten. Averheim och Streissen Merchant Guild är nöjda med de löften, i utbyte mot vårt stöd, om Freistadt-status för båda städerna som Rufus givit. Jag och Ursula Geldbraucher ser Rufus som Averlands nästa Elector Count.”
Herr Gregor Geldloss

Bio:

Baron Rufus von Leitdorf

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim