Burgermeister Kamprad Tischbein

Burgermeister och ledare för Streissens stadsråd

Description:

image.jpg

Bürgermeister Kamprad Tischbein är en av Streissens mäktigaste män. Han leder stadens statsråd som består av 10 personer med sammanlagt 11 röster. Statsrådets uppgift är att sköta stadens civila styre. Det militära styret av staden, inklusive stadsvakten, sköts däremot enbart av familjen von Leitdorf i egenskap av att de är stadens adliga härskare. Statsrådet skjuter dock till skattemedel för finansiering av stadsvakten men de har ingen formellt inflytande på hur stadsvakten sköts. Adeln är naturligtvis i majoritet i stadsrådet med 5 platser och 6 röster och representeras av Rufus von Leitdorf (har två röster i stadsrådet i egenskap av adlig härskare över Streissen), Gotthardt von Hindenburg, Kanzler Roderick von Hindenburg, Oswald von Boehm och Fredrik von Beate. Övriga fem platser innehavs av Bürgermeister Kamprad Tischbein (personligt utsedd till borgmästare av stadens härskare Rufus von Leitdorf), Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen, Köpmannagillets Guild Master Ursula Geldbraucher, Verena templets högsta präst Überlector Magdalena Brecht och Sigmarkyrkans ledare krigarprästen Ulfgang Krieglietz. Bürgermeister Kamprad Tischbein är känd för att vara en maktspelare och en intrigernas mästare som har koll på det mesta som sker i Streissen. Han är nära allierad till Rufus von Leitdorf men kan absolut inte kallas lakej. Han är en väldigt viljestark och bestämd person med en stor integritet. Elaka tungor kallar honom för “The Power Behind The Throne” då det viskas att han har ett enormt inflytande på Rufus von Leitdorfs politiska agenda.

“Bürgermeister Tischbein är en väldigt drivande person med stor vilja och ett enormt inflytande. Han tillhör borgarklassen men det är synd att han mest verkar intresserad av adelns maktpolitik och inte av att stärka borgarklassens ställning och inrättandet av en Freistadt. Jag vet dock att Bürgermeister Tischbein är en sann opportunist och om det blåser nya vindar i det politiska livet kommer han att vara den första personen att anpassa sig för att vara delaktig att forma den nya inriktningen. Bara tiden är mogen kommer han att bli vår främsta allierade och han kommer att vara den som stöter dolken i ryggen på sina gamla vänner i adelsklassen.”
Ursula Geldbraucher

“Kamprad Tischbein är kanske lite väl slug och strategisk för sitt eget bästa.”
Kanzler Roderick von Hindenburg

“Jag har fått många goda råd av Bürgermeister Tischbein, råd som jag verkligen uppskattar.”
Rufus von Leitdorf

“Du kan lätt luras att tro att han är din bästa vän och allierade. Men bakom stängda dörrar är han din värsta fiende.”
Oswald von Boehm

“När vi har tagit över makten är det tämligen klart vilket straff Bürgermeister Tischbein kommer att få av folkdomstolen. Bara döden är gott nog åt en sådan person.”
Waldemar Marx

“Tischbein? Den enda Tischbein jag känt i livet var bagaren som bakade de mest fantastiska sockerkakor när jag var barn.”
Frida von Mohr

“Innan jag anlände till Averheim stannade jag en vecka i Streissen. Där hade jag bland annat ett antal väldigt intressanta möten med Bürgermeister Tischbein.”
Niccolo Machiavelli

“Jag träffar Bürgermeister Tischbein nästan varje vecka. Vi har haft många, långa och väldigt intressanta diskussioner.”
Ambassadör Baltazar von Liebwitz

“Det sägs att en av mina stamkunder är en väldigt inflytelserik person, Bürgermeister i Streissen. Han bär alltid en kåpa som täcker ansiktet, som om att han inte vill att någon ser att han besöker The Street of Sin. Han säger aldrig ett ord utan han kommer bara och gör sin sak, det brukar vara klart på 10 minuter. Han är obehaglig och ger mig kalla kårar. Han är inte våldsam och han har inga perversa önskemål men det känns ändå som om det är något som inte stämmer med honom.”
Adelle Metternisch

“Flera gånger har Bürgermeister Tischbein försökt få mig att berätta vem som är far till Hannes. Han har varit väldigt påflugen och ihärdig för att få mig att berätta. Naturligtvis har jag inte sagt något till honom.”
Henrietta Görper

“Det sägs att Bürgermeister Tischbein har ekonomiska intressen i smugglarverksamheten i Schwerin. Men det är bara ett rykte som jag inte sett några bevis för.”
Benjamin Glück

Bio:

Burgermeister Kamprad Tischbein

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim