Ernst Jodl (död)

Ökänd och brutal legosoldatkapten

Description:

image.jpg

Ernst Jodl dödades av The Honourable Guild of Assassin i striden vid Prenzlauer Berg

Ernst Jodl är en ökänd averländsk legosoldatskapten född och uppvuxen i Wuppertal. Runt 10 år gammal kom han till Streissen tillsammans med sin mor. Medan Ernst mor fokuserade sitt liv på gudinnan Shallya och att hjälpa de fattiga och de utsatta valde Ernst att hänga med soldaterna i Streissen Burg. Där kom han att lära sig både jargongen och grundläggande stridsfärdigheter. Ernst tog dock aldrig värvning i armen utan reste i tidiga tonåren till Wissenland där han gick med i ett kompani legosoldater, “The Dogs”, som var kända för att vara hårdföra och sakna moral. “The Dogs” tog de smutsigaste och de mest ljusskygga uppdragen som mer seriösa legosoldatskompanier tackade nej till. Ernst gjorde sig snabbt ett namn i kompaniet genom sin brutala råhet och sin avsaknad av moral eller medkännande. I över ett årtionde reste han med “The Dogs” där kompaniet framförallt tog uppdrag i Tilea och Estalia. Sedan återvände han till Averland och startade sitt eget hårdföra kompani av legosoldater “Schlächter Jungs”. Under The Third Battle of Black Fire Pass anlitades hans kompani av Marius von Leitdorf och hans legosoldater stred på ett framgångsrikt och utmärkande sätt mot grönskinnen. Ofta med en grymhet och ett rykte som till och med fick storvuxna Black Orcs att känna fruktan mot att gå i strid mot “Schlächter Jungs”. Efter kriget bosatte sig Ernst i Streissen där han levt ett tillbakadraget och stillsamt liv utan att göra något väsen av sig. Det sägs att han upplöst “Schlächter Jungs”. Flera av hans gamla legosoldater jobbar nu som hamnarbetare medan andra är alkoholiserade eller weirdroot missbrukande vrak som hänger på de skabbigaste hålorna i Ostende.

“Frågan är vad som definierar ren ondska? Jag vägrar att påstå att någon människa är rent ond eller för den delen rent god. Vi bär alla på ett ljus och ett mörker inom oss. Men i Ernst Jodl har jag sett ondskan så personifierad och så grym på ett sätt jag aldrig sett förut. Hur kan en person leva med sig själv utan att ha någon form av medkänsla för andra människor?”
Werner Willaperth

“Ernst Jodl har ett extremt dåligt rykte, men istället för att enkelt döma honom som en ond person kanske vi borde fråga oss vad orsaken till hans icke försvarbara beteende är? Numera lever han ett stillsamt liv i en lägenhet i Handels Bezirk. Jag har hört att han pensionerat sig. Vad jag förstår fick han bra betalt för sina insatser under kriget mot grönskinnen”
Kapten Armand Falkenheim

“Var det inte Ernst Jodl som räddade livet på självaste Hans von Leitdorf under The Third Battle of Black Fire Pass? I vilket fall som helst verkar han leva under beskydd av familjen von Leitdorf. Ernst Jodl är en grym person som begått många vidriga övergrepp men rättvisan har aldrig hållit honom ansvarig. Så det är klart att han har mäktiga vänner som skyddar honom”
Gustav “unter der Trappe”

“Visste du att Ernst Jodls mor är syster Gudrun av Shallya? Mor och son är varandras motsatser. Vad döljer det sig för mörka hemligheter i Ernst Jodls barndom?”
Elsbeth von Pappen

“När Ernst Jodl var 11 år gammal flyttade han till Streissen med sin mor. Det var här han kom i kontakt med den avskyvärda och dekadenta Linda Therese von Mohr. Jag vill inte gå in på de fruktansvärda rykten som florerade om barnet Ernst och Linda Therese men jag kan säga så mycket att de övergrepp som den unga Ernst utsattes för var fruktansvärda. Ernst har ett stort ärr över läppen och näsan. Det är inga ärr han fått i strid utan det är ärr som Linda Therese gav honom under dekadenta sexuella lekar. Och Ernst mor, Shallya prästinnan Gudrun, gjorde inget för att skydda honom. Det säger mycket om vilken typ av människa den skenheliga Gudrun är”
Zacharias Elber

“Ernst Jodl är en lite för mesig och blödig person för min smak. Men jag ska lära honom att utvecklas”
Desirée von Leitdorf

“Det är hänsynslösa och känslolösa personer, som exempelvis Ernst Jodl, som jag försöker rädda Averland och dess folk ifrån. Stanken av ondska och råhet måste försvinna från Averland. Men för att bekämpa ondskan måste jag använda medel och en råhet som får ondskan själv att blekna i jämförelse. Men jag gråter varje dag för det jag måste göra både med andras och med min egen mänsklighet. Den dagen jag tappar kärleken och omtanken för folket är jag förtappad, jag hoppas den dagen aldrig kommer”
The Enemy Within

Bio:

Ernst Jodl (död)

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim