Fritz Wangler

Radikal studentledare

Description:

image.jpg

“Vi måste beväpna oss, revolutionen närmar sig” är ett slagord som hörts flitigt på Streissens gator och värdshus den senaste tiden. Samtidigt som den averländska adeln samlas för konklav och val av ny Elector Count kokar staden av revolutionära stämningar. Radikala akademiker predikar att den rådande samhällsordningen måste störtas. De flesta förespråkar en Freistadt med borgarmakt medan de mest radikala talar om extrema idéer som arbetarmakt. En av de mest högljudda agitatorerna är Fritz Wangler, en radikal studentledare från borgarklassen. Fritz är en övervintrad student, på dryga 30 år, som aldrig tagit examen. Han lever på ett större familjearv efter sin far, köpmannen Jesper Wangler, och har inget större intresse av studier utan mer av agitation och samhällsomstörtande verksamhet. Från början tillhörde Fritz skaran runt Streissen Merchant Guild och predikade för borgarmakt och Freistadt men på senaste tiden ryktas det om att Fritz börjat tala om än mer radikala idéer och våld som metod för att störta adeln. Något som naturligtvis inte ses med blida ögon av stadens styrande och av stadsvakten. En arresteringsorder har nyligen utfärdas där Fritz efterlys för samhällsomstörtande verksamhet.

“Konklaven närmar sig. Vi kan inte ha högljudda agitatorer som predikar våld på gatorna. Det är den styrande och upplysta adelsklassen plikt att se till att ordning, reda och lugn råder på stadens gator. Valet av en ny Elector Count måste ske under ordnade former. Personer som Fritz Wangler hör inte hemma i Streissen. Mitt förslag är att deportera honom till Marienburg. Ja, faktum är att jag föreslår att vi deporterar alla radikala element från staden till borgarträsket Marienburg.”
Chancellor Roderick von Hindenburg

“Fritz Wangler är ytterligare en högljudd uppviglare. Han talar om att ta till vapen men själv skulle han med all säkerhet fly illa snabbt vid minsta skärmytsling. De är sådana de är akademikerna, stora i orden men små i handlingen.”
Kapten Armand Falkenheim

“Fritz Wangler är en charlatan. Han är inget mer än ett borgarkräk. Låtas vara radikal för att få beundran av unga studenter och på så sätt få unga tjejer i säng. Men han är ingen sann radikal, att rödvinsberusad agitera till alkoholister på tavernorna ger inget. Han skulle aldrig våga gå till sann handling och ge sig på den sigmaritiska världsordningen.”
Ulrike Meinhof

“Fritz Wangler är en odåga, en icke person. Det är inte individerna vi ska frukta utan strukturerna. Allt ont i staden, alla radikala idéer har en sak gemensamt. De föds, frodas och sprids ut från universitetet. Och i universitetets mitt finns The Sun Society, en hemvist för de mest vidriga människor man kan tänka sig – de akademiska professorerna.”
Herr Stahl, ledare för Geiheimpolizei

“Jag har försökt tala Fritz tillrätta flera gånger. Men han står fortfarande för ett borgarstyre, en Freistadt styrd av köpmännen. Visserligen predikar han för våld som metod om adeln inte frivilligt överger makten men han tar helt avstånd från idén om arbetarmakt. När vi tagit över styret kommer jag att klassa Fritz som en borgerlig folkförrädare som ska dömas inför folkdomstolen.”
Waldemar Marx

Bio:

Fritz Wangler

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim