Gretchen Bosch

Hushållerska på von Mohrs lantgods

Description:

image.jpg

Gretchen Bosch är hushållerska på von Mohrs lantegendom. Hon är en kvinna i övre medelåldern som varit godsets hushållerska i över 25-års tid. Tills för 10 år sedan var hon gift med Gunnar Fümmel, den ökände ledaren för The Wharf Rats, men hon lyckades med något så ovanligt i The Empire som att ta ut skilsmässa. Orsaken till skilsmässan är något Gretchen inte vill tala om. När hon var gift bodde hon i Streissens Ostende men numera undviker hon staden helt och hållet och bor i en pigkammare på godset. Gretchen är en kvinna som ständigt är rädd och orolig för något. Hon är försiktig och säger inte många ord.

“Gretchen är en bra kvinna. Hon har haft ett tufft liv. Hennes tidigare make var ledare för ett kriminellt hamnarbetargäng och jag har hört det ryktas, om än inte från Gretchen själv, att hon blev konstant misshandlad av sin make. Män som slår kvinnor är fega kräk. Kvinnor är ju avbildningar av Rhya och såldes heliga varelser.”
Didrik Pauler

“Gretchen, hon var en jävla jobbig kärring. Skönt att slippa hennes fula tryne och ständiga gnat.”
Gunnar Fümmel

“Många underskattar Gretchen och ser bara en försiktig och rädd kvinna. Men jag har sett vad hon är kapabel till. I trängda situationer visar hon ett enormt mod och stor handlingskraft. Jag är glad att jobba med henne.”
Holger Klemens

“Vad heter hushållerskan nu igen? Ahhh! Jag minns inte hennes namn, så väldigt intetsägande är hon.”
Herbert von Mohr

“Ibland har jag undrat om hon klarar av att hålla tyst. Hon vet och har sett för mycket från tiden då Linda Therese bodde på godset.”
Leo Mannerheim

Bio:

Gretchen Bosch

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim