Gretchen Lebengut

Högsta prästinna av Rhya och ledare för Rhya Feritility Sisterhood

Description:

image.jpg

Gretchen Lebengut är High Priest av Rhya och kultens ledare i Averland. Rhya har en enormt stark ställning i Averland, särskilt på landsbygden där bönderna hoppas att Rhya ska ge bra skördar, välmående djur och nya barn. I Averland är Rhya och Sigmar de i särklass mest populära och av den breda folkmassan dyrkade gudarna. Rhya prästinnor fungerar ofta även som barnmorskor och välsignar de nya liven i Rhyas namn. Vid skördetid hålls stora skördefester i Rhyas namn. Varje bondby i Averland, har antingen ett altare eller ett litet kapell dedikerat till Rhya och hit kommer bönderna flera gånger i veckan för att be och ge små gåvor. Det är väldigt ovanligt med tempel till gudinnan, men i Streissen finns ett av få tempel till Rhya i hela The Empire. Templet leds av Gretchen Lebengut. Själva tempelbyggnaden är rund, byggd i en våning och har ett tjockt halmtak och imiterar på så sätt de hyddor som Brigunderna bodde i för 2500-år sedan. I tempelbyggnaden finns en publik bönesal, prästernas sovsal, ett cermonirum med ett litet bibliotek, ett kök, Gretchens privata gemak samt att det vid templets baksida finns ett påbyggt stall som fungerar som en veterinärstation. Gretchen Lebengut är en glad och vänlig kvinna som skrattar mycket. Hon är alltid klädd i grönt, bär en skära och har håret uppsatt i en märklig kreation av kvistar, löv och blommor. Gretchen är även ledare för en gren av Rhya kulten som kallas för Rhya Fertility Sisterhood. Det är en förgrening som ger råd och tips till par som vill skaffa barn. De tillverkar och säljer även örter som ökar fertiliteten och förstärker potensen.

“Rhya kulten är vårt “primitiva arv” från Brigundernas tid. Kulten fungerar i princip på samma sätt idag som den gjorde för över 2500 år sedan. I Averland är Rhya landsbygdsbefolkningens stora gud och Rhya och Sigmar är de gudar som bönderna håller högst. I Averland finns det dock inte många anhängare till Rhya kultens andra aspekt Taal. Taal är ju naturens och vildmarkens gud och efter att de största delarna av Averland blev uppodlat försvann i princip dyrkan av Taal samtidigt som Rhya blev allenarådande. Endast i vildmarken i Black Mountains kan man hitta altare till Taal där han tillbeds av ett fåtal jägare och trappers."
Überlector Magdalena Brecht

“Är inte det som Rhya Fertility Sisterhood håller på med ytterst suspekt och på gränsen till dekadent. Att undervisa ungdomar i hur man alstrar barn är djupt omoraliskt och uppmuntrar till syndigt levande. Men Geheimpolizei håller ett vakande öga på Gretchen Lebengut och hennes systrar.”
Überzensor Herr Stahl

“Horor och syndare. Dekadenta hyndor. Gretchen Lebengut och hennes prästinnor är lika stora synderskor som kvinnorna på The Street of Sin.”
Flaggelants of Sigmar the Punisher

“Gretchen Lebengut leder den förhatliga kulten av Rhya. En gång var Rhya ung och stark och hon var vän och äskarinna till Ahalt. Men sedan förtryckte kulten av Rhya de egna traditionerna och Rhya dog. Hon kunde inte längre leva när blodsoffren upphörde. Idag består kulten av en samling prästinnor som ljuger för folket. De låtas att Rhya lever när de i själva verket dödade henne för flera tusen år sedan.”
Magdalena Tabbart

“Gretchen Lebengut är en godhjärtad och bra kvinna. Medan jag gråter för de lidande, skrattar hon åt livet.”
Syster Gudrun

“Gretchen Lebengut är en fantastisk ledare för kulten av Rhya. Är inte Averlands välmående ett tecken på detta? Skördarna är större än någonsin, hästar, kor, får och grisar mer välmående än man kan tänka sig och vi får allt fler barn samtidigt som barnadödligheten minskar.”
Klara Jung

“Det finns något som oroar mig och det är “The Child of Rhya”. Gretchen Lebengut och Klara Jung döljer något från kultens gamla historia som de inte vill prata om."
Hubert Dürcher

“En gång satt Gretchen Lebengut krokimodell för mig. Jag trodde att präster var pryda och hade problem att visa sin nakenhet. Fallet med Gretchen Lebengut var precis tvärtom. Han kastade gladeligen av sig kläderna med ett leende på läpparna. Vilken kvinna och vilken tavla det blev. Kulten av Rhya är inte som de andra religionerna.”
Albert Dürer

Bio:

Gretchen Lebengut

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim