Guildmaster Reinhardt Vogt

Guildmaster för Streissen Workers Guild

Description:

image.jpg

Reinhardt Vogt är Guildmaster för Streissens Workers Guild. Ett gille som organiserar stadens grovarbetare (förutom hamnarbetarna som tillhör The Wharf Rats eller The Fish). I gillet samsas bland annat snickare, byggnadsarbetare, murare och stenhuggare. Reinhardt Vogt är en tuff och rättfram person som ligger i ständig konflikt över arbetarnas löner och arbetsförhållanden med Streissens Merchant Guild. Reinhardt är en jordnära person som inte har mycket till övers för de intellektuella akademiker och studenter som plötsligt börjat prata om arbetarmakt. Reinhardt är mycket populär bland sina män och de fattiga i Ostende. Han är även känd för att tillsammans med sina arbetare försöka hålla någon form av lag i Ostende, egentligen ett medborgargarde som tar lagen i egna händer, vid sidan av stadsvakten för att jaga grövre kriminella som utför avskyvärda brott som våldtäkt eller mord.

“Akademiker som Brusselstein eller uppviglare som Marx har naturligtvis en baktanke när de förespråkar arbetarnas rättigheter. De vill bara använda oss som ett slagträ i deras propaganda för att de själva ska ta över makten. Jag litar inte ett dugg på deras fina ord. Akademiker är ett opålitligt pack. Den enda som bryr sig om arbetarnas väl och ve är jag.”
Reinhardt Vogt

“Reinhardt är en tuff jävel och ibland försöker han ta över stadsvaktens uppgifter. Men så länge han tar krafttag mot mördare och annat pack så ser jag mellan fingrarna. Men jag vet även att han och hans män ägnar sig åt småkriminalitet och stölder. Ibland kan vi till och med ta en öl tillsammans men det har även hänt att vi hamnat i knytnävsslagsmål mot varandra.”
Siwert Fenster

“Reinhardt Vogt är en jobbig jävel. Han är fly förbannad på att jag och min familj inte är medlemmar i hans gille. Men vi är självständiga och stolta hantverkare och tänker inte betala medlemsavgift till hans halvkriminella gäng.”
Heindryk Tuppengaal

“Reinhardt visar respekt mot Ranald. Men ibland går han över gränsen och är för våldsam.”
Mäster Haldur

“Reinhardt Vogt är en högljudd förhandlare och motpart. Men han kommer ingenstans med svordomar och ovårdat språk med mig. Vill han och hans gille ha arbete får de vara nöjda med de löner som jag ger. Annars vet han att jag vänder mig till stirländarna i tältlägret, de tar vilket jobb som helt för lite soppa och öl.”
Ursula Geldbraucher

“Reinhardt Vogt borde kanske inte vara så stor i munnen och så präktigt självsäker. Hans tid som Guildmaster för Streissen Workers Guild är räknade.”
Streissen Ostende Gang

Bio:

Guildmaster Reinhardt Vogt

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim