Henrietta Görper

Dotter till köpmannen Viktor Görper

Description:

image.jpg

Henrietta Görper är dotter till köpmannen Viktor Görper. Familjen Görper tillhör en av Streissens mest förmögna borgarfamiljer. Henrietta blev med barn för 5 år sedan utan att vara gift. Naturligtvis en väldigt stor skandal inom Streissens societet och en vanära för familjen Görper. Henrietta har dock aldrig avslöjat vem som är far till hennes son Hannes.

“Vi var båda unga. Det var en kväll på Studenten Bierstubbe, han var vacker, charmig och vältalig. Han berättade att han bott i Streissen som ung men att han nu bodde i Averheim. Vinet flödade och det ena ledde till det andra. Vi hade en underbar vecka tillsammans. Han lovade att komma tillbaka efter att han gjort karriär i Averheim. Han pratade om att han hade stora ambitioner i livet, han skulle minsann bli ambassadör för en av de inflytelserika adelsfamiljerna i Averland. Jag har sedan dess träffat både hans kusin och hans farmor vid olika tillställningar. Men ingen av dem vet att Ruben Ulfman von Mohr är far till Hannes. Men jag vet att han en dag ska återvända till mig och Hannes, han kommer att ta hand om oss. Vi ska bli en lycklig familj. Ruben känner inte till Hannes men jag vet att han kommer att bli överlycklig när han får veta att han är far. Vi ska gifta oss, jag kommer att få ett adligt namn och min far kommer att få ångra de hårda ord han sagt till mig.”
Henrietta Görper

“Henrietta Görper är en märklig kvinna. Vi har träffats på en del sociala sammankomster och hon kommer alltid fram för att prata med mig. Hon är alltid vänlig och artig. Jag vet inte, men det är något som inte riktigt stämmer med henne. Hennes vänliga leende ger mig kalla kårar.”
Daniella von Mohr

“Henrietta Görper är en mycket trevlig ung kvinna. Hennes son Hannes är ett musikaliskt underbarn som jag är lärare och mentor till. Alla undrar vem som är far till hennes son men Henrietta säger inget om den saken.”
Lisette Salzholz

“Ibland kommer Henrietta Görper till tavernan med sin son Hannes. Han brukar spela flöjt för gästerna. Det är helt otroligt hur duktig han är. Henrietta är alltid artig och glad. En gång sa hon att Hannes far skulle komma tillbaka och ta med dem till sitt hem i Averheim. Vem Hannes far är vet jag dock inte.”
Jules Meurisse

Bio:

Henrietta Görper

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim