Herr Wolfmann

Värdshusvärd på The Slaughtered Lamb

Description:

image.jpg

Herr Wolfmann är värdshusvärd på The Slaugthered Lamb. Wolfmanns far var en middenländare som försörjde sig som legosoldat i södra Empire och sedan gifte sig med Wolfmans mor; en sömmerska från Streissen. Wolfman växte upp i Streissen men kom i sin ungdom att resa runt som i äventyrare i Middenland och han bodde även under ett par års tid hos sin fars släktingar i Middenheim. Där kom han att stifta bekantskap med personer anställda vid ett handelskompani i Nordland som handlade med Norse. Wolfmann tog värvning som matros på ett handelsskepp till Norse och kom under ett par års tid uppleva det nordliga landets annorlunda kultur. Det ryktas att Herr Wolfmann tillsammans med ett gäng äventyrare kom över en mindre skatt genom att plundra en Jarls gravplats utanför Hedaby i södra Norse. Om detta är sant kan det vara en trolig förklaring till varifrån Wolfsmann fick pengar att köpa värdshuset The Slaugthered Lamb. Herr Wolfmann är en person med ett trevligt bemötande och ett mullrande skratt. Dock har han inget till övers för bråkstakar eller för akademiker som tror de är förmer genom sin bildning. Många är de studenter som har fått sig ett rejält kokstryk efter att ha startat en diskussion med Wolfmann. I värdshusets ena hörn finns något så ovanligt i Averland som ett litet altare till Ulric. Wolfmann följer sin fars religion och tillber den nordliga guden Ulric. Något som naturligtvis ses som mycket exotiskt och barbariskt i Averland.

“Herr Wolfmann är en barbar. Han tillber Ulric. Ingen civiliserad och bildad person tillber en barbargud från forntiden.”
Professor Brusselstein

“Akademiker. Det är Streissens ohyra. De försöker alltid vara förmer genom att starta en diskussion och sedan skryta över vilka böcker de läst. Men vad har de egentligen sett av livet och främmande kulturer? Det är livets skola och riktiga resor som ger livserfarenhet. Jag vet mer om Norse och deras kultur än vad man kan läsa om i en dammig bok.”
Herr Wolfmann

Bio:

Herr Wolfmann

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim