Jules Meurisse

Ägare av Jules Tavern

Description:

image.jpg

Jules Meurisse härstammar från Bretonnia och han driver sedan många år den bland akademiker populära tavernan Jules Tavern i Universitäts Bezirk. Han är en intellektuell och bildad man som gärna diskuterar bretonsk litteratur över ett glas vin eller en konjak med sina gäster. Jules anordnar även litteraturkvällar och poesiaftnar där stadens bildade akademiska elit träffas och diskuterar. Maten på tavernan är av högsta kvalitet och består endast av bretonska rätter. Jules är medelålders och talar med en distinkt bretonsk accent.

“Jules Meurisse är en foooooormidabel person. En middag på Jules Tavern är inget annat än en fröjd för både öga och mage. Och viiiiiiiiinet, viiiiiiiiinet får det att explodera stjärnor i munnen. Den inteeeeeeektuella nivån är hög bland gästerna. Ett favoritställe som jag rekoooooomenderar varmt.”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Att komma till Jules Tavern på kvällarna och diskutera akademiska spörsmål med likasinnade är en ynnest. Jules Meurisse är en god värd, intellektuell och aningen snobbig, precis som man förväntar sig av en bildad person från Bretonnia.”
Professor Hannes Schyfert-Pilzen

“Jules Tavern… fy fan vilket skämt! Tänk dig ett ställe med bara urtråkiga akademiker och en snobbig överlägsen värd från grodätarlandet Bretonnia. Folk är inte ens fulla och ingen slåss. Går du dit så måste det vara något fel på dig.”
Herr Wolfmann

“Jules Meurisse är en bildad man med god smak. Jules Tavern är det bästa stället i hela Streissen. Ljudnivån är låg och det pågår alltid en intressant diskussion. Maten är dessutom den bästa i hela Streissen.”
Professor Tycho Braheim

“En gång var jag där och aldrig mer. Jules Tavern måste vara den tråkigaste och mest sömniga krog jag varit på. Och tro mig, jag har besökt många under mitt liv. Värden Jules Meurisse är ett lika stort skämt. En torr och dryg bretonnier som nog aldrig druckit en öl i sitt liv.”
Junker Otto von Bismark

Bio:

Jules Meurisse

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim