Klara Jung

Prästinna av Rhya

Description:

image.jpg

Klara Jung är prästinna av Rhya om medlem i Rhyas Fertility Sisterhood. Hon är i 40-års åldern och vandrar ofta runt i bondbyarna runt Streissen för att hjälpa både människor och kreatur med födslar. Hon håller också i bönestunder, viger par och hämtar de gåvor bönderna gett till Rhya i byarnas kapell eller altare. Hon brukar även prata med byarnas ungdomar om hur det går till för att skapa barn och ger tips om när på månaden en kvinna är som mest fertil. Klara är även den som sköter om Rhyas veterinärstation i stallet bakom templet i Streissen. Där behandlar hon sjuka djur och hjälper till när hästar fölar. Klara har en öppen personlighet och ett rakt språk. Hon är väldigt populär i bondbyarna och dricker och äter gärna gott med byarnas äldste.

“Klara Jung besöker lantgodset minst en gång i kvartalet. Hon sover ibland över i gäststugan och då brukar vi dela på ett par flaskor vin på kvällen. Hon har även hjälpt till med kalvningen när hon är här och räddat livet på storkvigan Rosa när kossan var dödssjuk.”
Holger Klemens

“När Klara Jung var ung och Initiate av Rhya, det måste vara 20-år sedan nu, besökte hon ofta godset och Linda Therese von Mohr. Jag borde inte säga det här men en gång såg jag dem ligga nakna och omslingrade på höskullen. Det är en syn jag aldrig glömmer.”
Reine Pauler

“Varje år kommer hon till gården när det är dags att skörda vindruvorna. Hon ber till Rhya att druvorna ska ge ett fantastiskt vin. Och det lyckas varje gång, mitt vin är det bästa som finns i hela Streissen-området.”
Wendell Hoche

“Är det inte märkligt att Klara Jung lagt till en urgammal bön till The Child of Rhya i sina predikningar.”
Hubert Dürcher

“Jag planerar att lägga mig i bakhåll när hon vandrar på landsbygden. Min plan är att ta henne till fånge, fylla henne med sprit och sedan offra hennes blod till Ahalt. Kan inte tänka mig en bättre gåva till Ahalt “The Drinker” än en Rhya prästinna."
Theodoric Löwen

Bio:

Klara Jung

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim