Klaus Schültze

Verenean Investigator

Description:

image.jpg

Klaus Schültze är en Verenean Investigator i 35-års åldern som tillhör Streissens Verena tempel. Han arbetar ofta tillsammans med Sigir Werner Willaperth för att lösa uppdrag och utföra undersökningar på direkt order av Überlector Magdalena Brecht. Klaus är en lugn och lågmäld person. Han lyssnar och observerar heller än talar. Ofta kan han vara i ett rum utan att någon lägger märke till hans närvaro. Det sägs att Klaus talar fem språk flytande och är ett matematiskt geni. Förmågan att logiskt lägga samman fakta för att sedan dra slutsatser är hans specialitet.

“Det har kommit till min kännedom att en stor fiende till Verena har kommit till Streissen. Fienden går under namnet Machmoud och ska vara medlem eller associerad med den förbjudna dödskulten Corpus Aeternum. Han tillhör Striganyfolket fast han tydligen är född Stirländare och tidigare kallades för Herr Tanner. Machmoud ska ha färdats från Helfurt i Sylvania, genom The Moot, stannat ett par dagar i Pfungzig, ett snabbt stopp hos klanen Rumanjik i Averheim och sedan ridit i sporrsträck för att komma till Streissen. Det oroar mig mycket att min informatör säger att Machmouds mål är att döda Überlector Brecht och förstöra templet av Verena. Vad hans motiv är vet jag inte, men tydligen drivs han av ett enormt hat mot kulten av Verena. Jag har talat med Sigir Werner Willaperth och vi är eniga om att stärka bevakningen och skyddet kring Überlector Brecht.”
Klaus Schültze

“Jag har aldrig träffat en person som har bättre observationsförmåga eller ett skarpare logiskt tankesätt än Verenean Investigator Klaus Schültze.”
Sigir Werner Willaperth

“Jag har bett Klaus Schültze om hjälp två gånger vid extremt komplicerade mordutredningar som jag kört fast i. Båda gångerna har Klaus Schültze undersökningar av brottsplatsen och av ledtrådar lett till att mördaren hittats. Han är en extremt kompetent man. Jag funderar nu på att be Kulten av Verena och mer specifikt Klaus Schültze om hjälp för att lösa det bestialiska mordet på bröderna Erhardt och Dieter von Krieglitz.”
Kapten Armand Falkenheim

“Han är en farlig man. Men mina fiender tenderar alla att hamna i floden Aver.”
Ivan Paparov

“Han har en fast och stadig tro på Verena. Ugglans visdom följer honom genom livet.”
Kirsten Eule

“Klaus Schültze är en bra man. Vi utbyter ofta information om nattens fasor.”
Herbert Dürcher

“Vissa saker borde Verena kulten förstå att de ska hålla sig undan från. Det gäller särskilt Verenean Investigator Klaus Schültze och Sigir Werner Willaperth, de är nyfikna på ett mycket farligt sätt. Det är endast Sigmarkyrkan som har kunskap och kraft att möta den mörka korruptionen.”
Warrior Priest Ulfgang Krieglietz

Bio:

Klaus Schültze

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim