Klaus von Tasswinder

Ägare av stadens tjurfäktningsarena

Description:

image.jpg

Klaus von Tasswinder har levt ett äventyrligt liv. Han är kusin med Heidi von Tasswinder och studerade samtidigt som Heidi vid universitetet i Altdorf. Klaus intresse för studier var dock minimalt och istället lät han följa med en grupp äventyrare och skattletare till fjärran Border Princes. Där ska de ha funnit en över 3000-år gammal hövdingagrav med flera välbevarade antika reliker. Med på resan fanns Don Pedro Alvarez, en hetlevrad äventyrare från Estalia. Klaus och Don Pedro utvecklade en nära och djup vänskap under resan, något som förstärktes av att de på hemresan blev överfallna av grönskinn och alla i expeditionen stupade förutom Klaus och Don Pedro. Åter i The Empire sålde de relikerna till rika samlare i Nuln. De fick en mindre förmögenhet i betalning och det var Don Pedro som föreslog att de skulle investera pengarna i en tjurfäktningsarena i Streissen, Streissen Stierkampf Arena. Tjurfäktning är vanligt förekommande i Estalia men arenan i Streissen är den enda av sitt slag i hela The Empire. Klaus är en väldigt levnadsglad person och han och Don Pedro kan ofta ses på stadens alla krogar. De båda männen är omättligt populära bland stadens fattiga arbetarklass vilka har som största nöje att besöka tjurfäktningsarenan.

“Klaus är en slarver och han var en katastrof som student. Hela livet har han festat och skämtat bort utan att ta det minsta ansvar. Dessutom är han dumdristigt, våghalsig och räds inga utmaningar. Det är ett under att han kom levande hem från den där idiotiska expeditionen till Border Princes och ett ännu större under att han kunde göra sig en förmögenhet på expeditionen. Men att han sedan slösar bort alla pengar på något så korkat som en tjurfäktningsarena förvånar mig inte det minsta. Inte den smartaste hjärnan i Averland om du frågar mig.”
Heidi von Tasswinder

“Klaus är en bra man. Han är min brorson och jag imponeras av hans ungdomliga äventyrslystnad. Jag är mäkta stolt över att han öppnade Streissen Stierkampf Arena och gav Averlands bondeklass den bästa underhållning man kan tänka sig.”
Baron Erkenbrand von Tasswinder

“Klaus von Tasswinder är en bra man. Han har klokt nog överlåtit vadslagningsspelet i tjurfäktningsarenan till mig. Visst det krävdes ett par övertalningsförsök men nu förstår vi varandra helt och hållet.”
Crime Lord Ivan Paparov

“Tjurfäktning är det bästa jag och mina män vet.”
Guild Master Reinhardt Vogt

“Bröd och skådespel åt folket. Klaus von Tasswinder är ytterligare ett exempel på hur adeln försöker köpa de fattigas lydnad genom billigt skådespel. När tiden är kommen ska han ställas inför folkdomstolen. Sanna mina ord, straffet kommer att bli hårt.”
Waldemar Marx

“Jag har pratat med Klaus von Tasswinder om min idé till en mekanisk tjur. Men han skrattade bara åt mig. Men vi får väl se vem som skrattar sist.”
Professor Dilbert Waschenfeldt

“Tjurarna på arenan skrattar inte. Jag skrattar inte.”
Owe der Possenreißer

“Det är ett fantastiskt skådespel som Klaus von Tasswinder bjuder på. Jag uppskattar verkligen Streissen Stierkampf Arena.”
Chancellor Roderick von Hindenburg

“Stierkampf, fantastisch.”
Junker Otto von Bismark

“Tjurfäktning? Bah! I min ungdom brottades jag med troll. Det var riktig kamp det.”
Thor Iversen

Bio:

Klaus von Tasswinder

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim