Magda von Leitdorf

Hustru till Rufus von Leitdorf

Description:

image.jpg

Magda von Leitdorf är gift med Rufus von Leitdorf sedan 14 år tillbaka och tillsammans har de dottern Desirée. Vem Magda egentligen är, hennes bakgrund, är höljt i dunkel. Hon är något så ovanligt som en icke adlig kvinna som gift sig in i en av Averlands främsta högadelsfamiljer. Giftermål mellan adliga män och icke adliga kvinnor förekommer visserligen inom lågadeln men det är extremt ovanligt inom högadeln. Vissa hävdar att Magda är en borgardotter från Loningbruck andra att hon är dotter till en akademiker från Pfungzig. Magda själv vägrar kategoriskt att prata om sin bakgrund, förutom att hon studerat litteratur och språk vid universitetet i Altdorf i sin ungdom. Dessutom har hon aldrig haft besök av någon släkting under sin tid i Streissen. Som person är hon artig, intelligent, belevad, kulturell och social, fast många anser även att hon är aningen kall, arrogant och överlägsen. Hon är en slående vacker kvinna i tidiga medelåldern. Många hävdar att det är Magda som är Streissens egentliga härskare och att hon styr sin makes handlingar och ord på ett subtilt men bestämt sätt i kulisserna. Magda själv älskar överdådiga fester och tillställningar och ingen fest i Streissen är mer storslagen, mer imponerande eller mer kostsam än en fest som Magda anordnat. I folkmun kallas hon därför “Averlands svar på Emanuelle von Liebwitz”. Magda är dock omättligt populär bland stadens fattiga befolkning då hon varje år på Mittherbst, dagen då höstdagjämningen inträffar mellan månaderna Ertezeit och Brauzeit, anordnar Streissen Schaffenfest. En festival där huset von Leitdorf under pompösa former, med Magda von Leitdorf i balklänning ridande på en vit springare och eskorterad av 10 Knights i helrustning, vallar en flock på 200 får in i staden som sedan slaktas och grillas över öppen eld i fattig- och slumkvarteren i Ostende. Mittherbst är dagen då alla fattiga kan äta sig proppmätta på prima kött precis som de rika. Schaffenfest avslutas med den årliga Schaffenbal på Streissen Burg där hela Streissens societet samlas till årets största och viktigaste bal. Till balen bjuds även 10 fattiga, 5 män och 5 kvinnor, från Ostende in. Magda är den som personligen går på Ostendes gator och delar ut ett guldmynt, präglat med hennes eget ansikte, till de personer hon väljer ska få gå på balen. De fattiga tvättas, parfymeras och får dagen till ära bära de finaste rikemanskläderna. Därefter får de dinera vid honnörsbordet med Magda och Rufus von Leitdorf. Att som fattig bli utvald till att få gå på Schaffenbal är det bästa många kan tänka sig.

“En formidabel kvinna på alla sätt och vis.”
Burgermeister Kamprad Tischbein

“Hennes klänningar är som nyanser av solen, glittrande och bländande.”
Linus von Beate

“Bakom varje framgångsrik man finns det en ännu mer framgångsrik kvinna.”
Gotthard von Hindenburg

“Utåt sett värdig, ståtlig och arrogant. Men Magda har minsann även haft en och annan utomäktenskaplig affär. Det har jag sett med mina egna ögon.”
Sabina von Krieglitz

“Magda von Leitdorf är en förtjusande och givmild kvinna. Förra året fick jag äran att bli bjuden till Schaffenbal. Jag fick äta vid hennes bord och hon dansade även en dans med mig. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma, den bästa dagen i mitt liv. Hon måste vara både den vackraste och mest givmilda kvinnan i världen.”
Guildmaster Reinhardt Vogt

“Hon döljer många hemligheter.”
Verenean Investigator Klaus Schültze

“Schaffenfest är bara ett spektakel för att lura de fattiga. Ge de fattiga mat och drömmen om en bal och sedan förväntas de vara lydiga och underdåniga undersåtar resten av året. När tiden kommer ska Magda von Leitdorf, som det överklasskräk hon är, dömas inför folkdomstolen. Jag kommer personligen att lägga snaran runt hennes hals.”
Waldemar Marx

“Jag och Andreas planerade att kasta Malakais Cocktail på Magda von Leitdorf när hon förra året besökte Ostende i samband med Schaffenfest. Tyvärr fick vi aldrig något bra tillfälle.”
Ulrike Meinhof

“Jag vet att Rufus känner sig fångad och instängd i sitt äktenskap. Han är till och med rädd för sin fru Magda och det inflytande hon har på Desirée.”
Elvira Mersch

Bio:

Magda von Leitdorf

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim