Mikael Dietrich

Förmögen köpman och bidragsgivare till Streissens universitet

Description:

image.jpg

Mikael Dietrich är den mest förmögna köpmannen i Streissen. Han driver ett handelshus som bedriver handel med livsmedel och vin med metropoler som Nuln och Altdorf. Varje dag anländer och avgår hans flodbåtar från hamnen. Mikaels enorma förmögenhet märks att han äger ett 10-tal fastigheter i Altstadt och Univeritäts Bezirk. Själv bor han i ett praktfullt och storslaget stadshus i Bürger Bezirk. Han är universitetets största sponsor, medlem i Streissen Merchant Guild och en stor förespråkare för inrättandet av en Freistadt. På senaste tiden har han visat ett extremt stort intresse för politik och den kommande konklaven. Mikael är en intelligent men fåordig person. Men när han talar lyssnar alla.

“Mikael Dietrich och jag delar samma agenda, vi är konkurrenter i affärer men samtidigt goda vänner privat. Vi är helt eniga om att Streissen ska bli en Freistadt och jag är övertygad om att så blir fallet efter konklaven. Våra vänner i Averheim Merchant Guild är på väg hit och vi kommer att uppträda helt enat. Den kandidat som vill bli Elector Count kommer att behöva den “ekonomiska maktens” stöd och priset är Freistadt i både Streissen och Averheim."
Ursula Geldbraucher

“En hård och snål jävel. För att få lastningskontrakt spelar han ut The Fish mot The Wharf Rats och dumpar lönerna.”
Sixten Digwitz

“Mikael Dietrich har friat till mig och frågat om jag vill bli hans fru. Jag har tackat nej, min plats är inte som hustru till en köpman. Jag lever för Averland Volk Opera.”
Lisette Salzholz

“Jag vet när jag träffar en högst intelligent och beräknade person. Mikael Dietrich är en sådan person. Han lyssnar, kollar av läget och säger inte mycket. Och när han väl talar är det med underbyggda ord. Vi har inte samma agenda men jag har djup respekt för honom.”
Roderick von Hindenburg

“I höstas frågade Mikael Dietrich mig om giftemål. Jag blev smickrad att en så rik och framstående man frågade om min hand, trots att jag ju har ett barn. Jag tackade dock nej och sa att min kärlek, mitt barns far, snart kommer till Streissen för att gifta sig med mig. När jag berättade om detta för min far blev han helt rasande och arg på mig. Han sa att jag kastat bort mitt livs chans när jag tackade nej till Herr Dietrich och att det var dags för mig att sluta drömma om en kärlek som aldrig kommer att bli. Men jag vet att min far har fel. Ruben kommer att komma tillbaka till Streissen för att ta mig och Hannes härifrån.”
Henrietta Görper

“En faaaaaaaaaaantastisk man. Mikael Dietrich är universitets största bidragsgivare.”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Mikael Dietrich är en nära vän. Han brukar komma till The Sun Societys möten för att lyssna på våra föreläsningar. Han är mycket bildad och intresserad av akademisk vetenskap.”
Professor Karin Schnell

“Hahaha, Mikael Dietrich. Jag gillar inte den mannen. Vem tror han att han är? För ett par månader sedan friade han till mig. Som om jag, en adelskvinna av släkten von Mohr, skulle gifta mig med en simpel borgare.”
Daniella von Mohr

“För ett par år sedan friade han till mig. Jag tackade vänligt men bestämt nej. Mikael Dietrich är framgångsrik i affärer men har otur i kärlek.”
Elvira Mersch

“Mikael Dietrich… är en av de första personer jag ska söka upp när jag kommer till Streissen.”
Frederick Grosz

Bio:

Mikael Dietrich

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim