Niels Prankow

Kislevitisk tobakshandlare

Description:

image.jpg

Niels Prankow kommer ursprungligen från Kislev och staden Erengrad. Han är nära vän med Jules Meurisse som driver Jules Tavern som ligger vägg i vägg med Niels tobakshandel. I över 20 års tid har Niels drivit tobakshandeln som är extremt populär bland stadens akademiker. Att röka pipa har nästan blivit en konstform bland stadens intelligentsia. Niels Prankow kan erbjuda tobaksorter från vitt skilda platser i The Old World och från fjärran Lustria. Niels är en öppen och social man som gärna bjuder besökare på ett glas Kvas under tiden de funderar på vilken tobak de ska köpa.

“Ahh tobak. Livets bästa gåva. Niels Prankows tobakshandel är min enda last i livet.”
Professor Brusselstein

“Niels Prankows tobakshandel är inget annat än en ren kulturinstitution. När man kommer in i butiken möts man av en fantastisk tobaksdoft. Att gå runt och titta och lukta på de över 100 lådorna med olika tobakssorter är ett nöje som slår det mesta.”
Jules Meurisse

“Niels Prankow är inte bara tobakshandlare han är även en väldigt god kännare av kislevitisk folklore.”
Professor Hannes Schyfert-Pilzen

“När jag behöver stressa av och finna lugn och ro brukar jag bege mig till Niels Prankows tobakshandel. Det finns ett litet bord, vid fönstret mot gatan, där solen alltid lyser på eftermiddagen. Där brukar jag sitta och röka en pipa med tobak från fjärran Lustria. Ibland slår sig Niels Prankow ned vid bordet och bjuder på ett glas kvas. Sedan kan han berätta långa och detaljerade berättelser om kislevitiska naturandar eller gamla sägner från oblasten. Niels är en högst fascinerande, vänlig och intressant person. Han har ett inre lugn som smittar av sig.”
Überlector Magdalena Brecht

“Jag har två laster i livet. Tjurfäktning och tobak. Den första lasten hanterar jag själv. Den andra lasten hanterar den kislevitiska gentlemannen Niels Prankow.”
Klaus von Tasswinder

Bio:

Niels Prankow

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim