Professor Hannes Schyffert-Pilzen

Den bland studenter omåttligt populära historieprofessorn Hannes Schyfert-Pilzen

Description:

image.jpg

Professor Hannes Schyfert-Pilzen leder den historiska fakulteten vid universitetet. Han är en gammal man på 75-år som har en enorm kunskap om The Empires historia, med militärhistoria som särskild specialitet. Han är känd för sitt trevliga och humoristiska sätt och är omättligt populär bland sina studenter. Hans föreläsningar är som levande teaterföreställningar där Hannes klär ut sig, spelar olika roller och föreställer röster för att skildra viktiga historiska skeenden. Förut brukade han även experimentera med krut och brukade smälla av explosioner i föreläsningssalen för att skildra krigsscener. Det är dock något som han fått sluta med efter att hans experimenterande med krutexplosioner krossat nära hälften av universitetets fönster till en enorm kostnad för universitetet och en minst sagt högst upprörd rektor. På kvällarna kan Hannes även ses på stadens ölhak där han gärna svingar en bägare öl eller vin med sina studenter. Hannes är även medlem av Streissen Sun Society.

“Jag vet att Hannes tänker dra sig tillbaka och sluta som professor nästa år. Han är gammal och vill att jag tar över som professor för fakulteten. Jag har en enorm respekt för Hannes och han är den mest snälla, givmilda, älskvärda och mest inspirerande person som jag känner.”
Elvira Mersch

“Professor Schyfert-Pilzen är en stor tänkare och akademiker. Han är en föregångare med sin speciiiiiiiiela pedagogik och undervisningssätt. Man skulle kunna kalla honom för en sann exeeeeeeentriker. Och en exeeeeeentriker är något jag verkligen uppskattar och högaktar. Men ack så kooooooostsam hans krutlekar varit för universitet.”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Åhhhh vad jag älskar när Professor Schyfert-Pilzen bjuder in mig i klassrummet när han undervisar i militärhistoria och vill visa studenterna kraften i sann Zweihänder-teknik. Hahaha jag minns den gången jag klöv professorns läspulpet i två. Jag, professorn och alla studenter höll på att avliva av alla skrattattacker.”
Kock Hoch Moch

“Professor Schyfert-Pilzen är den enda som förstår sig på min forskning och mina experiment. Jag kommer att sakna honom när han drar sig tillbaka från det akademiska livet.”
Professor Dilbert Waschenfeldt

“Istället för att lära studenterna om livets orättvisor och det vidriga samhällssystem som styr Averland håller han på med billiga undervisningsknep och pratar om utsugarnas militärhistoria. Men han kommer att dömas som folkförrädare inför folkdomstolen och vi kommer inte att ta hänsyn till vare sig hans ålder eller hans popularitet.”
Waldemar Marx

Bio:

Professor Hannes Schyffert-Pilzen

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim