Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

Streissens universitets exentriske rektor

Description:

image.jpg

Wilfried Pieter Glantz-Wilzen är Streissen Universitys inflytelserika och excentriska rektor. En mer färgstark person finns nog inte i staden. Wilfried Pieter älskar att diskutera och problematisera i princip vilket ämne som helst, må det handla om de stora antika tileanska filosoferna, modern litteratur från Bretonnia, himlakropparnas rörelse på himlen till hur man bäst odlar vete, väver tyg eller bakar honungskakor. Inget ämne är för stort eller för litet för att diskuteras av rektorn. Han älskar all kunskap och alla ämnen. Inget ämne tycks uttråka honom. Wilfried Pieter tar lätt över varje tillställning han är med på vare sig det är inom akademin eller inom Streissens societet. Han hamnar alltid i centrum men han är aldrig oartig eller arrogant utan lyssnar och tar in vad varje person har att säga och kommer sedan med långa utläggningar. Sedan spelar det ingen roll om personen tillhör högadeln eller är en simpel tjänare. För rektorn är precis alla människor lika viktiga och lika intressanta. Det är dock inte lätt att hänga med i rektorns intensiva diskussioner då de kan gå i vilken riktning som helst och helt plötsligt handla om något helt annat. Han har också vanan att dra ut på vissa ords betoning när han talar. Wilfried Pilzen är dock mycket framgångsrik och han har stärkt universitets ställning både finansiellt och i akademiskt anseende samt mer än fördubblat antalet studenter under de drygt tio år som han lett universitetet. Han är född i Streissen och var professor i teoretisk filosofi innan han blev rektor.

“Jag fråååågar mig vad universitets roll är? Svaret är att vi är en oberoende akademisk institution med uppgift att bilda, förmedla och sprida kunskap. Vi är bildningens, kunskapens och det fria tänkandets ankare i en värld fylld av okunskap, fördomar och vidskeplighet. Oj klooooooockan är visst redan tre, dags för min eftermiddags konjak.”
Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“En middagsdiskussion med rektorn är aldrig tråkig. Istället är det högst underhållande om man nu lyckas hänga med i rektorns tankegångar. Ibland svävar det dock iväg rejält. Rektorn har absolut stärkt universitets roll i Averland.”
Rufus von Leitdorf

“Jag gillar inte rektorn, i universitet frodas många farliga idéer.”
Überzensor Herr Stahl

“Fanns det universitet på Sigmars tid? Självklart inte. Sigmarkyrkan borde ha monopol på att vara den enda kunskapsinrättningen i The Empire. På så sätt skulle de kätterska och farliga idéer som nu sprids från universiteten stoppas. Jag håller rektor Glantz-Wilzen personligt ansvarig för de samhällsomstörtande och kätterska idéer som nu frodas i Streissen.”
Warrior Priest Ulfgang Krieglietz

“Må Shallya prisa vår rektor. Igår gav han mig en hel färdiglagad kalkon och sedan berättade han hur han spenderat fem timmar med att tillaga den enligt ett gammalt recept han fått av Rhya prästinnan Klara Jung.”
Tomas Brömsen

“Jag kommer att resa till Streissen för att erbjuda rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen juridisk rådgivning och stöd i den kommande konklaven.”
Heidi von Tasswinder

“Rektorn är en stor man. En av få personer som pratar med mig respektfullt istället för att spotta eller slå på mig som alla andra gör. Två gånger har vi träffats den sista månaden, rektorn har bjudit på konjak och söta bakelser och så har vi talat om Der König in Gelb.”
Frank Piersen

“Rektorn kommer att ha en extremt viktig roll i konklaven. Enligt Averlands landslag ska han sitta ordförande för konklaven och ansvara för att röstningen sker på ett korrekt vis. Jag är dock säker på att konklaven kommer att bli en väldigt stökig och smutsig historia. Det känns som om den averländska adeln aldrig varit så splittrad och oense som den är just nu. Men rektorn är en fascinerande och väldigt kompetent man. Jag kan inte tänka mig en bättre ordförande för konklaven.”
Oswald von Boehm

“Dra på trissor. Jag tänker se till att det blir en händelserik, fartfylld och rolig konklav. Rektorn kommer att få det hett om öronen som ordförande när jag och Hogweed kör järnet. Utgången vet vi ju redan, jag blir Elector Count så låt därför resan dit bli minnesvärd och omtalad i generationer framåt. Hogweed har du packat pruttkuddarna vi ska lägga på de andra kandidaternas stolar?”
Theodosius von Tuchtenhagen

“Rektorn är otroligt kunnig om det mesta i de flesta ämnen. Han upphör aldrig att förvåna. En mycket imponerande om än också en mycket märklig man.”
Professor Karin Schnell

“Med mitt svärd skyddar jag rektor Glantz-Wilzen och den akademiska kunskapen.”
The Red Knight of Knowledge

Bio:

Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim