Sebastian Stägen

Krigarpräst av Sigmar

Description:

image.jpg

Krigarpräst Sebastian Stägen är närmaste man till Sigmarkyrkans ledare i Streissen, den fruktade Ulfgang Krieglietz. Sebastian Stägen är en strikt konservativ Sigmarit. Han är en hårdför motståndare till många av universitetets fritänkande professorer. I sin ungdom deltog Sabastian Stägen i strider i Kislev mot barbarstammarna från norr. Sebastian är känd för att vara en tystlåten person som inte säger många ord. Men när han står i predikstolen förändras han totalt och håller långa, ordrika och intensiva predikningar. Under kriget mot grönskinnen i Black Fire Pass deltog Sebastian som krigarpräst och stred i främsta ledet. Han ingjöt både mod och hopp bland soldaterna för sitt orädda sätt, sina eldiga tal och för den omtänksamhet han visade mot skadade kamrater.

“Här i Averland är det ingen som inser hotet från de mörka gudarna. Men jag har stridit med våra kislevitiska allierade mot de fruktade barbarstammarna från norr. Barbarer som tillber de mörka gudarna. Men här i Averland kommer det största hotet från de fritänkande akademikerna vid universitetet. Akademiker som i hemlighet, i dolda rum och fuktiga källare, tillber samma mörka gudar som barbarerna i norr.”
Sebastian Stägen

“När vi stod öga mot öga mot vrålande Black Orcs som rusade fram likt bepansrade ursinniga tjurar skrek Sebastian Sägen högt: “Vi håller fronten, vi viker inte en tum. För Sigmar, för Averland, för den ärofulla döden.” Han visade enormt mod men det som imponerade mest på mig var den ödmjukhet och den omtänksamhet han visade efter striden mot de sårade soldaterna. Han gick runt, hjälpte till att hela de skadade och gav både tröst och uppmuntran."
Kapten Markus Baerfaust

“Vad säger man…? Ytterligare en konservativ och reaktionär Sigmarit som inte kan debatera på ett civiliserat sätt. Enligt mig är han endast en obildad vilde med en stor Warhammer. Mycket muskler men ingen hjärna.”
Gudrun Baader-Guth

“Barbaren Stägen behöver ingen barberare.”
Professor Brusselstein

“Sebastian Stägen har sett och upplevt mycket. Han är väldigt tystlåten men när man väl lärt känna honom så öppnar han upp sig. Han är ett fascinerande levnadsöde. I sin ungdom var han kofösare åt von Alptraums, men fann Sigmar och kallet att bli präst efter att hans båda systrar dräpts i ett grönskinnsöverfall. Han har sett vad den mörka fienden är kapabel till under sin tid i Kislev. Han drivs av kärleken till Sigmar och till Averlands folk kombinerat med hatet mot våra arvsfiender grönskinnen.”
Hans von Leitdorf

“En folkförrädare, folkdomstolen kommer att göra processen kort med alla Sigmarpräster.”
Waldemar Marx

Bio:

Sebastian Stägen

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim