Sixten Digwitz och Gunnar Fümmel

Ledarna för The Fish och The Wharf Rats i Streissen

Description:

image.jpg

Sixten Digwitz (till vänster på bilden) har varit ledare för hamnarbetargänget The Fish i Streissen sedan ett par år tillbaka, efter det att företrädaren Klaus Wassmeier hittades drunknad i Aver med en juvel bepryd dolk i ryggen. Rykten florerade att Wassmeier blivit mördad av konkurrenterna i The Wharf Rats och stadsvakten fruktade att ett brutalt krig skulle bryta ut mellan de båda hamnarbetargängen. Det var i den turbulensen som Sixten trädde fram som ledare för The Fish. Sixten dämpade de heta känslorna och fick sina män att inse att det inte fanns några bevis för att The Wharf Rats låg bakom mordet, det skulle knappast vara troligt att The Wharf Rats skulle ha en juvelbepryd dolk i sin ägo och om de hade en sådan dyrgrip skulle de knappast lämna den värdefulla dolken i Wassmeiers kropp. Istället menade Sixten att mordet måste ha utförts av någon förmögen person. Stadsvakten avskrev dock fallet omgående utan att starta en undersökning vilket väckte ont blod bland de fattiga hamnarbetarna. Sixten har sedan dess blivit en person som högljutt agiterat om att dagen ska komma då de fattiga reser sig mot de rika och mäktiga för att kräva sin rätt.
Gunnar Fümmel (till höger på bilden) är en gammal hamnbuse som varit ledare för The Wharf Rats i nästan 30 år. Han är senigt byggt och väldigt fåordig. Gunnar åtnjuter stor respekt hos sitt gäng som hävdar att Gunnar, med sin tysta men hårdföra stil, lyckats förhandla till sig bra löner för sina män. Nu kan det ju i och för sig diskuteras vad som är en bra lön för en hamnarbetare men det faktum att The Wharf Rats medlemmar tjänar i snitt 20 brass pennies mer i veckan än sina likar i The Fish säger ju något. Gunnar är ofta inblandad i slagsmål på hamnkrogarna och det sägs att han aldrig förlorat ett knytnävslagsmål.

“Jag minns det som det var igår fastän det var ett par år sedan. Jag och Sigwald von Mohr stannade till i Streissen under en resa vi gjorde mellan Nuln och Averheim. Vi festade till rejält på kvällen, jag kommer inte ihåg värdshusets namn men det var ett sunkigt ställe med ruffiga män och tandlösa skökor. Jag bjöd en fattig hamnarbetare på några stop öl och frågade vem hans ledare var. Mannen sluddrade fram att det var Klaus Wassmeier, ledaren för The Fish i Streissen. Han pekade på en medelålders man som såg anskrämlig ut. Wassmeier var ful som få, man skulle nästan kunna tro att han var släkt med der Fleischer, och han saknade helt tänder i underkäken. Jag sa till Sigwald att en så ful människa inte förtjänade att leva enligt The Young Blade Society. Sigwald skrattade och sa att jag aldrig skulle våga ge mig på ledaren för ett hamnarbetargäng. Jag slog vad om 10 guldmynt att jag visst skulle döda Wassmeier. Jag gick därefter fram till Wassmeier, gav honom ett guldmynt och sa att han skulle få ytterligare ett guld om han spöade upp en köpman som lurat mig i affärer. Wassmeiers blick var helt fixerad på guldmyntet, det var både den första och sista gången han såg ett sådant ädelt mynt. Jag lurade honom att köpmannen var från Nuln och bodde på en flodbåt vid kajen och jag sa att vi kunde gå dit så att jag kunde peka ut båten. Förmodligen var det lusten efter guld som fick Wassmeier att helt tappa tanken på sin egen säkerhet. Vi gick ned till kajen. Det var mörkt och jag tittade mig omkring så att ingen fanns i närheten. Sedan pekade jag på en båt och sa att köpmannen bodde på den. Medan Wassmeier spanade mot båten stack jag en juvel bepryd dolk djupt i hans rygg. Han skrek till av smärta och jag stötte då dolken djupare och knuffade sedan mannen i Aver. Sedan såg jag på medan han kämpade för sitt liv. Blodförlusten gjorde att han svimmade och sedan drunknade. Sigwald var däremot inte så glad när han förlorade vadet på hela 10 guld. Jag saknar verkligen Sigwald, han dog alldeles för ung. Och själv är mitt liv helt förstört efter brännskadorna från branden. Men mina ljuva minnen kan ingen ta ifrån mig.”
Felix von Steiner

“Sixten Digwitz är en man som representerar den sanna arbetarklassen. Han är en hårt arbetande man som insett livets orättvisor. Nu har han börjat agitera om att störta den rådande samhällsordningen. Adelns tid är förbi, borgarnas tid är förbi. Tiden för arbetarmakt är här.”
Professor Brusselstein

“Gunnar Fümmel är en tystlåten men duktig förhandlare. Jag låter honom tro att han får bra lastningsavtal för sina män i The Wharf Rats. I själva verket tjänar de bara en tredjedel av vad jag betalar hans kollegor i Altdorf.”
Ursula Geldbraucher, Guild Master för Streissen Merchant Guild

“The Fish eller The Wharf Rats spelar ingen roll. De är alla alkoholiserade bråkmakare. Deras ledare Sixten Digwitz och Gunnar Fümmel är värst av dem alla.”
Kapten Armand Falkenheim

“När hamnarbetarna inleder revolutionen kommer resten av Streissens fattiga att gå man och huse för att stötta dem. Den röda fanan ska en vacker dag vaja stolt över Streissen Burg. Jag tänker mig att Sixten Digwitz ska få leda folkdomstolen som ska döma varje adelsman till galgen eller till evig förvisning från staden.”
Waldemar Marx

Bio:

Sixten Digwitz och Gunnar Fümmel

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim