Syster Gudrun (död)

Kulten av Shallyas högsta prästinna i Streissen

Description:

image.jpg

Syster Gudrun dog vid kampen mot mörkrets makter vid Frohmalstrasse. Se novell om Grendel.

Syster Gudrun är högsta prästinna i kulten av Shallya i Streissen. Till skillnad från andra prästinnor av Shallya som klär sig i vitt bär Syster Gudrun alltid en svart enkel kåpa. Som ung var Gudrun en vandrande präst av Morr men hon ändrade trosinriktning för att bli prästinna av Shallya. Den svarta klädseln bär hon i respekt för Morr, Shallyas far. Det är därför hon kallas för The Black Dove of Shallya. Syster Gudrun är till åren kommen. Hon är tystlåten och vänlig. Ofta kan man se henne ge tröst och medlidande till de sjuka och fattiga i stadens båda fattigkvarter Ostende och der Stirländer Slum. Det sägs att den sjuka person som kan få The Black Dove of Shallya att gråta kommer att få sin sjukdom botad, hur svår den är. Syster Gudrun har dock sett så mycket lidande genom åren att hon inte gråtit något de senaste 10 åren. Hon äter endast två ägg och en bit svart bröd per dag. Detta för att visa respekt för alla fattiga som lider och svälter.

“Jag ska få henne att gråta, det spelar ingen roll hur. Hon måste bota min kräfta.”
Sigmund von Hindenburg

“Syster Gudrun har en djup respekt för fader Morr. Hon är väl medveten om att hennes arbete är endast tillfälligt. Förr eller senare hamnar vi alla i Morrs rike. Ingen kan undgå det.”
Der Todtmeister auf Morr

“Syster Gudrun är den svarta duvan. Hon finns där för oss allra längst ned på samhällsstegen.”
Tomas Brömsen

“Syster Gudrun är inte som alla andra. Hon respekterar mig för den jag är.”
Frank Piersen

“Syster Gudrun har frågat mig vad jag vet om legenden om der König in Gelb. Jag vet inte riktigt vad hon är ute efter då hon är väldigt hemlighetsfull. Det känns som att Shallya kulten har en historisk koppling till och att de i hemlighet bekämpar der König in Gelb.”
Hubert Dürcher

Bio:

Syster Gudrun (död)

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim