Thor Iversen

Upptäcktsresande dvärg och ägare av The Explorer Shop

Description:

image.jpg

Thor Iversen är en dvärg som växte upp i fjärran Norse. Redan som ung gav han sig iväg på långväga upptäcktsresor, bla till exotiska platser som Albion, Lustria och Ind. Hela sitt liv har han varit en känd upptäcktsresande men för 10 år sedan slog han sig ned i Streissen för att i lugn och ro skriva en bok om sina resor och upptäckter. Han fick även en gästprofessur vid universitetet i geografi och arkeologi och föreläser för studenter ett par gånger i månaden. Det sägs att det aldrig är så tyst på universitetet som det är på Thors föreläsningar, för ingen student vågar väcka dvärgens vrede. Men Thor har även en entreprenöriell sida och öppnade för sju år sedan Streissen mest exotiska och annorlunda affär “The Explorers Shop” på Budringen Straße. Där finns allt man kan tänka sig och mer därtill för att utrusta sig för upptäcktsresor och expeditioner. Många personer från de norra provinserna, som passerar Streissen, på väg mot Black Fire Pass – allt från sigmaritiska pilgrimer, guldgrävare, skattsökare, arkeologer, historiker och legosoldater brukar stanna till på The Explorers Shop innan färden söderut till passet. Streissen har en väldigt liten dvärgpopulation, sammanlagt finns endast tre bofasta dvärgar i staden och Thor är den enda av dessa som är känd för en bredare allmänhet.

“Thor Iversen är en bildad och berest person. Men han har ett språk och en jargong som man inte är van vid i akademiska kretsar.”
Professor Karin Schnell

“Thor Iversen har en gästprofessur i arkeologi och geografi vid universitetet. Han har en annorlunda föreläsningsstil och jag har fått klagomåååål från studenter som är rädda för honom. Men jag stödjer Thor Iversen.”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Ska ni besöka en enda affär i hela Streissen är det Thor Iversens “The Explorers Shop”. Där finns allt du kan tänka dig behöva för upptäcktsresor. Jag kan gå omkring i timmar i affären. Allt är i en enda röra men vilken underbar och spännande röra. Sist köpte jag en elefantsadel. Jag har visserligen aldrig sett någon elefant men bara att äga en sadel anpassad för ett sådant exotiskt djur är ju fantastiskt. Tänk om jag en dag kunde ha elefanter på tjurfäktningsarenan."
Don Pedro Alvarez

“Thor Iversen är en riktig dvärg. Han kan dricka en hel tunna öl och sedan rapa konstant i en timme. Det är märkligt att han ibland hänger med akademikerna på universitetet men annars är han en bra person.”
Herr Wolfmann

“Jag hade seriösa överläggningar, för ett par år sedan, med Thor Iversen om att han skulle leda The Southlands Expedition. Men vi kunde inte komma överens om expeditionens upplägg. Dessutom gillade jag inte Thor Iversens burdusa och otrevliga sätt. Istället slöt jag avtal med alven “The Sea Strider” att leda expeditionen."
Friedrich von Kaufman

Bio:

Thor Iversen

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim