Ulrich Hildemann

Stråtrövare och boskapstjuv och hemlig präst av Gunndred?

Description:

image.jpg

Ulrich Hildemann är en efterlyst man i Streissen. Han är en stråtrövare och boskapstjuv som håller till på landsbygden utanför staden. Vissa hävdar att han även är hemlig präst av Gunndred, utpressarnas och boskapstjuvarnas gud. Detta kan naturligtvis vara ett illasinnat rykte spridit av kulten av Ranald då Ulrich de senaste åren envist vägrat att ge en del av sitt stöldgods till Ranald kulten. Ulrich är drygt 60 år gammal och leder ett litet rövarband på fyra personer. De är specialiserade på boskapsstölder men överfaller ibland även köpmannavagnar som fraktar gods in och ut ur Streissen. Ulrich är en ovårdad person med yvigt skägg och hår, han är klädd i praktiska läderkläder och han luktar alltid ko. I samband med räderna brukar han, för att se skräckinjagande ut, måla röda ränder i ansiktet.

“Ulrich Hildemann är en avfälling. En gång i tiden respekterade han Ranald och betalade en tiondel av allt han stal till tjuvarnas gud. Men numera dyrkar han Gunndred, en avskyväd gud. Medan Ranald fokuserar på tjuvars kunskap och tur fokuserar Gunndred på brutalitet och skrämsel.”
Mäster Haldur

“Är det inte egentligen så att Gunndred och Ranald är två sidor av samma mynt? Vidriga gudar för kriminella. Hursomhelst Ulrich Hildemann är efterlyst och han kommer att få ett hårt straff när vi griper honom. Att stjäla boskap från von Hindenburgs ägor gör man inte ostraffat. Vad jag förstår brukar Hildemann frakta den stulna boskapen på pråmar över Averland till Stirland och byn Schwerin där han säljer djuren.”
Siwert Fenster

“Ulrich Hildemann är det värsta avskummet jag kan tänka mig. Man stjäl inte boskap, så är det bara. Vid förra årets boskapsmarknad stal Hildemann och hans gäng hela 40 kor som de en kväll lyckades fösa hela vägen ut ur Streissen, förbi ögonen på inkompetenta stadsvakter som druckit alldeles för mycket. I år har jag betalat The Wharf Rats för att upprätthålla säkerheten och bevaka boskapsmarknaden så att Hildemann inte gör något liknande igen. Stadsvakten litar jag inte längre på.”
Stein Arnhelm

“Jag skulle förklara skillnaden mellan Ranald och Gunndred så här. En följeslagare av Ranald smyger ensam in i huset och stjäl alla pengar utan att väcka en enda själ. En följeslagare av Gunndred kommer in i huset med sitt gäng, väcker alla, slår och torterar, tar alla pengar och lovar att dyka upp igen om sex månader för att ta alla deras pengar igen och hotar sedan att döda dem om de berättar för någon om vad som hänt. Kulten av Verena följer lagen och motsätter sig både Ranald och Gunndred men vi erkänner att det inte går att sätta likhetstecken mellan de båda tjuvgudarna. Gunndred är vida värre. Som tur är är dock kulten av Gunndred liten och lockar få anhängare i The Empire, även om den olyckligtvis fått ett litet större fäste i Averland och Wissenland. Men så är ju dessa båda provinser fyllda med boskap och det passar ju en illasinnad gud för boskapstjuvar.”
Kirsten Eule

“Förra året gjorde Ulrich Hildemann och hans gäng en räd mot godset. De misshandlade både Reine Pauler och Holger Klemens. Sedan stal de 10 kor och två hästar. Vi är rädda att de dyker upp igen en mörk natt. Och det var länge sedan herrskapsfolket von Mohr var på godset för att skydda sina ägor och egendomar.”
Didrik Pauler

“För ett par månader sedan upptäckte jag att Ulrich Hildemann och hans stråtrövare höll på att bryta sig in i vinkällaren där vi förvarar förra årets vinbuteljer. Jag hämtade min blunderbuss och ett par drängar beväpnade med högafflar, sedan sköt jag en salva mot Ulrich Hildemann. Jag tror att jag träffade honom i axeln, för blodet flödade och han och hans män flydde i vild panik. Förbannade stråtrövare.”
Wendell Hoche

Bio:

Ulrich Hildemann

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim