Ulrike Meinhof

Radikal politisk terrorist

Description:

image.jpg

Ulrike Meinhof är tillsammans med den fängslade politiska agitatorn Andreas Baader ledare för den förbjudna anarkistiska organisationen Rote Armee Fraktion. En organisation som kräver att adeln avskaffas, att religionens inflytande minskas och då särskilt Sigmarkyrkans samt att de fattiga massorna får makten i samhället. Efter att paret Baader-Meinhof, genom ett bombattentat mot självaste Sigmartemplet, försökt eliminera Sigmarkultens ledare Warrior Priest Ulfgang Krieglietz har Ulrike Meinhof hållit sig gömd för rättvisan. I det misslyckade bombattentatet skadades Andreas Baader och han blev därefter fängslad och dömd till döden för kätteri och förräderi i den efterföljande rättegången. Ulrike lyckades dock fly och håller sig gömd i staden. Bland radikala studenter och akademiker ses paret Baader-Meinhof som frihetskämpar och hjältar. Ulrike var en gång i tiden Initiate av Verena och student vid Streissens universitet. Hon brinner starkt för att förändra samhället radikalt och det ryktas att hon planerar att frita Andreas Baader från hans dödscell på fängelseön Streissen Hohlraum.

“Ulrike Meinhof är en skam för kulten av Verena. En gång var hon en lovande Initiate av Verena sedan träffade hon Andreas Baader och lät sig förföras av hans budskap. Ulrike måste arresteras och ställas inför rätta.”
Überlector Magdalena Brecht

“Varje radikal student ser upp till Ulrike Meinhof. Hon är en frihetshjälte.”
Valdemar Marx

“Det enda som gör att jag orkar kämpa på är vetskapen om att Ulrike Meinhof gör allt hon kan för att befria mig.”
Andreas Baader

“Jag vet bara att hon heter Ulrike. Hon är rädd och säger att hon är jagad av farliga och onda män som vill skada henne. Jag har gömt henne på ett hemligt ställe som bara jag känner till. Jag ger henne mat. Hon är snäll och vi brukar prata länge. Ibland när hon gråter sjunger jag för henne och då brukar hon ge mig en kram och säga att jag är hennes finaste vän. När hennes problem är lösta har hon lovat att hon ska hjälpa mig att hitta min pappa.”
Hannes Görper

“Hon är en extremt farlig, ondskefull och hänsynslös person. Först när hon är eliminerad kan Streissen bli en trygg plats igen.”
Herr Stahl

“Må Sigmar förbanna kättaren Ulrike Meinhof. Må döden ta henne.”
Ulfgang Krieglietz

“Det pratas mycket ont om Ulrike Meinhof. Rykten som sprids av myndigheterna. Jag känner henne väl och jag vet att hon är en varm och omtänksam person. Hon har bara lyssnat för mycket på min bror och därför hamnat i trubbel. Jag försvarar inte Rote Armee Fraktions handlingar men Ulrike är bara en ung kvinna som hamnat fel i livet. Hon behöver kärlek och hjälp, inte straff.”
Professor Gudrun Baader-Guth

“Jag lyckades skada och gripa Andreas Baader men Ulrike Meinhof lyckades fly. Men jag har inte gett upp, jag tänker spåra upp och gripa henne.”
Fredrik von Beate

Bio:

Ulrike Meinhof

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim