Ursula Rotkopf-Feuerdottir

Framstående magiker inom The Bright Order

Description:

Streissen-Ursula_Rotkopf-Feuerdottir.jpg

Ursula Rotkopf-Feuerdottir är en ung, eldig, temperamentsfull och framstående magiker inom The Bright Order. Efter att ha avslutat sina studier i Altdorf på rekordtid och som klassetta har hon återvänt till sin barndoms stad Streissen. I Altdorf säger de äldre medlemmarna av The Bright Order att en mer talangfull och lovande person inte skådats i ordens historia på över 100 år. I Streissen har hon blivit gästföreläsare i filosofi vid universitetet och hon ses också ofta i hovet kring Rufus von Leitdorf. Vissa säger att hon till och med är Rufus närmaste rådgivare. Ursula är en person som märks. Hon är vacker och hennes hår är eldrött, hon sminkar sig kraftigt med eldrött läppstift och på hennes axlar brinner det alltid levande stearinljus. Hon har ett eldigt temperament och kan lätt brusa upp av ilska. I diskussioner är hon väldigt intensiv och känslosam. Många anser att hon lätt kan bli aggressiv om någon säger emot henne.

“Jag gillar inte Ursula Rotkopf-Feuerdottir och jag litar inte på de råd som hon ger min make.”
Magda von Leitdorf

“Vid den senaste balen på Streissen Burg tröttnade hon på mitt uppträdande och mina retsamma gliringar. Hon tryckte upp mig mot en vägg, ljusen på hennes axlar flammade upp i lågor högt över hennes huvud och hon sa att hon skulle bränna mig om jag inte höll käften. Jag var livrädd. Kvinnan är en häxa. Hon borde inte få gå på våra gator.”
Sabina von Krieglitz

“Det är oroväckande att en magiker finns i Streissen. Än mer oroväckande att hon ger råd till Rufus von Leitdorf. Geheimpolizei håller dock ett vakande öga på henne.”
Überzensor Herr Stahl

“Ursula Rotkopf-Feuerdottir är gästföreläsare vid min fakultet. Visst jag erkänner att hon är intelligent och har stor kunskap men hennes temperament och humör är förfärligt. Flera studenter har hört av sig till mig och säger att de inte vill gå på hennes föreläsningar. Hon skriker och skäller på studenterna om de inte kan besvara hennes frågor och sedan är alla livrädda för hennes krafter. Jag hoppas att rektorn tar till sig av alla klagomål och ser till att hon lämnar universitetet.”
Professor Gudrun Baader-Guth

“Hon är ett eeeeeeeeeeldigt geni. Akademin behöver genier som briiiiiiiiner.”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Jag har inte träffat en enda person som verkar gilla Ursula Rotkopf-Feuerdottir. Ändå verkar hon ha Rufus von Leitdorfs öra.”
Oswald von Boehm

“Hon skrämmer mig. När hon kommer in i rummet blir det extremt varmt. Hennes ögon tycks brinna på samma sätt som ljusen på hennes axlar. Jag vet inte, men ibland är jag rädd för att hon delar Rufus säng. Igår såg jag att han hade ett brännmärke på höger axel och jag kan ju bara ana hur han fått det.”
Elvira Mersch

“Hon kommer alltid på operans föreställningar. En gång kom hon fram till mig och berömde Averland Volk Opera för alla fina föreställningar. Men hon skrämmer bort publiken. Sedan hon började komma till operan har vi tappat nästan hälften av vår publik.”
Lisette Salzholz

“Det alla fruktar är något man kan dra nytta av. Är inte rädsla ett av de bästa vapnen?”
Bürgermeister Tischbein

“Jag brukar dricka kryddat te med Ursula Rotkopf-Feuerdottir en gång i veckan. Jag känner henne sedan hon var barn. Alla är så rädda för henne men hon är en väldigt vänlig och omtänksam person.”
Frida von Mohr

“Jag vet att Ursula Rotkopf-Feuerdottir besöker den senila tanten Frida von Mohr en gång i veckan. Mycket märkligt. Men jag har också hört det sägas att Frida von Mohr är gudmor till Ursula.”
Gotthard von Hindenburg

Bio:

Ursula Rotkopf-Feuerdottir

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim