Werner Willaperth

Sigir av Verena

Description:

image.jpg

Werner Willaperth är Sigir av Verena, en templar i Verenas kult. Han är en man som är lika skicklig på stridskonst som han är på akademiska färdigheter. Werner är över 45-år gammal och är en veteran bland Sigirerna. Han är en ärrad man, märkt av många strider och strapatser. Få känner till hans bakgrund. Som ung var han prästlärling till Verena i templet i Streissen men han tröttnade på det enformiga lärlingslivet. Istället tog han tjänst som legosoldat i “Averland Bull Fighters”, ett legosoldatkompani som hyrde ut sina tjänster till högstbjudande. Under fyra år var han medlem i kompaniet, de hyrdes av en adelsman i Tilea och där utkämpade de flera bataljer. I en strid mot piratkungariket Sartossa i södra Tilea blev han tillfångatagen. Under två års tid i fångenskap tvingades han vara slav och roddare på ett piratskepp innan han under storm, där piratskeppet förliste lyckades fly. Han såg sin frihet som en gåva från gudinnan Verena då han sett en stor uggla sitta på skeppets reling strax innan det förliste. Werner vandrade sedan till fots till Tileas huvudstad Luccini och utan några pengar eller ägodelar livnärde han sig som tiggare på stadens gator. Han besökte dock dagligen den stora katedralen för Verena för att be och delta i mässan. En präst vid namn Lomberto Aravashi uppmärksammade Werner efter ett år och började samtala med honom. Det var början på en livslång vänskap. Lomberto slogs av Werners intelligens och stridskunskap och gav Werner husrum i sitt eget hus. Lomberto föreslog även att Werner skulle bli medlem av Verenas tempelorden Sigirerna. En orden där både akademisk kunskap och stridsfärdighet välkomnades. Under tre års tid fördjupade Werner sig i akademiska studier och han var en intelligent elev som imponerade på Lomberto. Därefter vidtog en ettårig utbildning i stridsteknik där Werner reste med en grupp Sigirer till fjärran Araby för att söka efter försvunna papyrusrullar om legenden om “The Thousand Thrones”. En legend som Verena kulten noga efterforskade och studerade. I Araby kom Werners kunskaper både inom det akademiska- likväl som inom stridsområdet till nytta. När han återvände Luccini arbetade Werner som Sigir vid katedralen under några års tid. Ända fram till för 5 år sedan då Streissens Überlector för Verena, Magdalena Brecht, via ett brev till sitt gamla tempel i Luccini efterlyste en kunnig Sigir som kunde leda Sigirerna i Streissen. Werner reste hem till Averland och blev därefter ledare för den lilla grupp på 4 personer som utgjorde Sigir-orden i Streissen. Sedan dess har Werner Willaperth, på uppdrag av Überlector Brecht, rest runt på olika, ofta hemliga, uppdrag i Averland.

“Sigir Werner Willaperth är min närmaste man. En templar för gudinnan Verena. Han är kompetent och lojal som ingen annan.”
Überlector Magdalena Brecht

“Werner är min bästa vän, vi stöttar alltid varandra.”
Klaus Schültze

“Jag är så trött på dessa snokande Verena anhängare. De lägger alltid näsan i blöt och är nyfikna som få. Mitt arbete för stadens bästa skulle vara mycket lättare utan personer som Werner Willaperth.”
Überzensor Herr Stahl

“I kampen mot mörkrets makter är Sigir Werner Willaperth en nära allierad.”
Hubert Dürcher

“Sigirer, de är vidriga och nyfikna människor som jobbar för gudinnan som jag nu föraktar.”
Rektor Gregor

”När ugglan en dag dör hämtar den svarta korpen honom till Morrs rike."
Der Todtmeister auf Morr

Bio:

Werner Willaperth

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim