The Enemy Within - Streissen Sessions

Ett möte i trappan vid Budringen Straße, natten den 2 Sommerzeit

Tills döden tar mig

image.jpg

Ann Merkel mer känd som “die Blut Engel” sträckte försiktigt fram sin hand som hälsning mot stirländaren. Hon vare sig ryggade tillbaka av hans utseende eller egendomliga beteende. Istället omfamnade hon hans annorlunda uppenbarelse. Hon förstod att runt den skräckinjagande auran doldes ett tragiskt levnadsöde. Förlorade vänner och förlorad kärlek. Ann Merkel hade aldrig fel när det handlade om att tolka personlighetstyper.

“Är du Ann Merkel?” sa mannen med hes röst
“Ja och du måste vara Herr Tanner, mannen som Strigany viskar om på nätterna” sa Ann.
Herr Tanner svarade inte. Han använde istället alla sina sinnen; lukt, syn och hörsel för att se om de var ensamma i trappan vid Budringen Straße. Det fanns ingen där förutom dem. Han hörde kvinnans hjärtslag, de slog lugnt i samma rytm. Hon visade inte minsta tecken på stress eller rädsla. Tanner kände även doften av blod på hennes kläder. En doft som följt i hans fotspår under många år nu. Blod, död, sorg och saknad. Det var endast det som livet hade gett honom.

“Boken du söker finns i universitets hemliga bibliotek. Inlåst i en box av bly. Låset ska vara omöjligt att dyrka och nyckeln finns hos kulten av Verena. Hos Überlector Magdalena Brecht” sa Ann.
“Jag måste ha den boken. Kunskapen måste bli min. Jag måste, jag måste….möta min älskade en sista gång” väste Tanner fram. Herr Tanners blick var fjärran, ögonen glänste och Ann kände för ett ögonblick att stirländaren befann sig någon annanstans. Förlorad i sinna minnen.

Tystnaden bröts av ljudet av ett par katter som fräste högljutt åt varandra på Budringen Straße. Herr Tanner reagerade instinktivt på ljudet, likt ett rovdjur kastade han sig mot Ann Merkel. Med knotiga och beniga fingrar tryckte han kvinnan mot väggen, han hade ett stadigt grepp om hennes hals. Han stirrade in i hennes ögon men blev förvånad när hennes blick inte visade minsta tecken på rädsla.
“Kvinna, nämn aldrig ordet Verena i min närvaro igen. Jag hatar dem alla. De är lögnare och hycklare. Förbannad vare gudinnan som säger sig stå för lag, rättvisa och kunskap. Det finns ingen sanning förutom den som finns i blodet” väste Tanner fram. Han lossade sitt grepp om Ann Merkels hals. Ann Merkel kippade efter andan, hostade lätt och log. Sedan sa hon “Blodet är det enda som räknas. Om jag hjälper dig vill jag att du tar mig som lärljunge. Jag vill lära mig allt om blodets hemligheter. Allt som Nagash står för”.
Herr Tanner stirrade på kvinnan “Du vet inte vad du ger dig in på. Jag behöver ingen lärljunge. Du är bara ung och naiv. Du har ingen rätt att begära något av mig” sa Tanner med förakt i rösten.
“Ändå sökte du upp mig. Ville möta mig här i trappen där Sebastian “The Ripper” Bunker knivmördade sju personer förra Ulriczeit. Blodet dras till denna plats. Du ville ha information och jag gav dig den. Jag erbjuder dig hjälp. Jag hittar i universitetsbyggnaden, jag känner till de hemliga gångarna och vet var biblioteket är gömt. Jag kan hjälpa dig mot den förhatliga kulten som du hatar så djupt att jag inte ens får nämna gudinnans namn. Det är mäktiga motståndare och Sigiren Willaperth och hans vän Schültze är erfarna och farliga män. Überlector Brecht är extremt intelligent. Du behöver en allierad och jag kan Streissen. Du behöver mig. Vi är lika du och jag" svarade Ann Merkel.

Herr Tanner tvekade. Sedan mindes han Luna Ralucas ord för en vecka sedan. De hade suttit och samtalat i petrans vagn när natten varit som mörkast. Luna Raluca hade talat med låg och mjuk röst och sa “Machmoud, din väg är fel och farlig. Men du har alltid varit en vän till vårt folk. Ja till och med blivit en av oss. Men hatet är farligt, det leder bara till undergång. Boken du söker kommer inte att leda till annat än din död. Men i döden kanske du äntligen finner friden. Jag ska be till Sakhmet att din själ ska få frid. Med bokens ritual kan du få möta din fru en sista gång. Men kom ihåg att hon kan vara helt förändrad från den hon var i livet. Jag vet att jag inte kan stoppa dig eller övertala dig att låta bli. Men ritualen kommer att kräva allt ditt blod och slutligen ditt liv. Din kära fru kan vara helt förändrad och det enda du möter i dödens ögonblick kan vara en stor besvikelse. Och du kommer att vara helt ensam. Ty du har inga vänner, ingen som kan hålla dig i handen i ditt dödsögonblick. Ingen som kan lägga brass pennies på dina ögonlock när den eviga tomheten väntar. Du lämnar denna värld ensam.”

“Ann Merkel, du får bli min lärljunge på ett villkor. Jag tänker inte leva många dagar till. Jag har sedan jag återvände från Kislev tänkt avsluta mitt liv flera gånger. Men nu finns det en möjlighet att jag får möta min Sara en sista gång och jag tänker ta den. Men jag vill att du håller min hand när jag andas mitt sista andetag och lägger brass pennies på mina ögonlock. Sedan fraktar du min kropp över Aver till Stirland. Där ska du bränna min kropp när Mannslieb är full. Om du lovar mig detta ska jag lära dig allt jag hinner med tills döden ska ta mig. Och kalla mig inte Herr Tanner, för mitt riktiga namn är Machmoud” sa Machmoud “The Impaler”.

Comments

Averheim

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.