Benjamin Glück

Fixare med kunskap om Streissens undre värld

Description:

image.jpg

Benjamin Glück är en frilansande fixare som känner till det mesta om Ostende och Streissens undre värld. Han är en väderbiten man i 50-års åldern som hela livet bott i Streissens Ostende. Det sägs att det som inte Benjamin känner till om Ostende är inte värt att veta. Varje gata, varje hus, varje inrättning har Benjamin koll på. För rätt summa pengar kan han ge i formation, ordna möten eller agera guide i området. Benjamin har ett öppet sätt, han är pratglad och tillmötesgående, men uppfattas även som burdus och gränslös. Hans språk är väldigt ovårdat och han slänger ofta in både svordomar och könsord i var och varannan mening. Samtidigt är han en man med heder och han håller sina löften och lurar inte sina kunder.

“Hej där främling, jag heter Benjamin Glück och jag är din bästa vän i Streissen. Var kommer du ifrån? Vafalls har du åkt båt ända från hålan Altdorf. Då vet jag det perfekta nöjet för en dorfer som dig. För ett par silver kan jag guida dig till de bästa dryckeshålorna i Ostende. En sjuhelsikes fylla är garanterad. Men du kan vara förbannat lugn. Jag följer med dig hela kvällen och ser till att du tryggt kommer tillbaka till båten utan att du blir rånad eller åker på stryk. Men du bjuder på drinkarna. Eller om det kliar i snoppen så vet jag vilka skökor på The Street of Sin som du ska besöka. Du förstår många bär på sjukdomar men jag vet vilka som är friska. För du vill väl inte köra med fårtarm som skydd?”
Benjamin Glück

“Benjamin är en bra person även om han aldrig gjort ett hederligt dagsverke i hela sitt liv.”
Gunnar Fümmel

“Benjamin Glück är bara en småkriminell skojare. Det finns värre typer i Ostende.”
Siwert Fenster

“När jag var ny i Streissen anlitade jag Benjamin Glück för att han skulle visa mig de bästa ställena på The Street of Sin. Det var väl investerade pengar.”
Konstantin Verfullen

“Ibland tar vi ett glas och snackar lite skit. Trevlig prick.”
Stein Arnhelm

“Herr Glück ger alltid sin andel till Ranald.”
Mäster Haldur

“Han förmedlar kontakter och är pålitlig.”
Ostende Gang

Bio:

Benjamin Glück

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim