Evelina Pratt

Bokhandlare och kartograf

Description:

Streissen-Evelina_Pratt.JPG

Evelina Pratt är bokhandlare och kartograf. Sedan drygt ett decennium driver hon “Pratt Antiquariat und Buchhandlung”, en antikvitetsaffär och bokhandel i centrala Handels Bezirk. Bokhandeln har långväga kunder från hela Averland och södra Strirland då det är den enda bokhandeln i provinsen. Bokhandeln ligger i ett trevånings korsvirkeshus där den första våningen upptas av antikvitetsaffären, mellanvåningen av bokhandeln och övervåningen fungerar som hem för Evelina, hennes man Elof och deras båda döttrar. I antikvitetsaffären kan man köpa allt från gamla ljusstakar, serviser, silverbestick till antika möbler. Bokhandeln på mellanvåningen är en upplevelse att besöka. Väggarna är täckta av mörk ekpanel och bokhyllor från golv till tak inhyser en imponerande samling av tusentals böcker. Allt är i minutiös ordning och tydligt katalogiserat. Hela bokhandel doftar av lavendel och stora oljelampor och ljuslyktor lyser upp den murriga affären. Besökare bjuds på både te och småkakor och bokhandeln är en populär mötesplats för stadens akademiker och studenter. Evelina är en bildad person som studerat vid stadens universitet. Hon är vänlig och artig men även aningen frånvarande, som om hennes tankar ständigt befinner sig någon annanstans. Hon älskar att klä sig i uttrycksfulla klänningar. Evelina är även den främsta kartografen i Averland och hon ritar kartor på uppdrag av adeln och militären. Hennes mest kända och mest fulländande karta är den stora detaljerade stadskartan över Streissen som hon ritade på uppdrag av Rufus von Leitdorf år 2518. Originalkartan är hela fyra gånger två meter stor och pryder den stora salen i Streissen Burg. Mindre tryckta stadskartor, som är kopior av den stora originalkartan, finns att köpa i Evelinas bokhandel. Evalinas make Elof driver ett boktryckeri i ett uthus bakom deras hus. Boktryckeriet är det enda av sitt slag i Streissen och har universitetet och kulten av Verena som sina största kunder. Elof ger också ut Streissens enda tidning, Streissen Heute, som trycks och ges ut på daglig basis.

“Det magnifika verk, Streissens stadskarta, som Evelina Pratt ritat är inget annat än ett mästerverk. Det har tagit henne hela 5 år att färdigställa kartan. Jag anordnade faktiskt ett par livvakter som skydd när hon hon kartlade varje gata och hus i Ostendes ruffiga kvarter.”
Rufus von Leitdorf

“Evelina Pratt är en bärare av kultur och bildning. Jag besöker ofta hennes bokhandel för att köpa in böcker till Streissen Alte Bibliotekk. Ofta dricker vi te tillsammans och diskuterar böcker som vi läst och ger varandra boktips.”
Koch Hoch Moch

“Doften av lavendel, doften av blod.”
Ann Merkel

“Det finns två platser i Streissen som jag brukar besöka för att få lugn och ro. Den första är Averland Volk Opera och den andra är “Pratt Antiquariat und Buchhandlung”. Evelina Pratt är en intelligent kvinna som jag respekterar djupt. Hon är bildad och har ett stort mod. Flera gånger har hon hjälpt mig med saker som varit farliga."
Ursula Rotkopf-Feuerdottir

“Evelina Pratt brukar beställa sina klänningar hos mig. Jag syr upp minst 5-6 klänningar per år till henne. Hon älskar kläder som speglar hennes personlighet; sobert, sofistikerat och bildat men med en egen väldigt uttrycksfull och kraftfull touch.”
Pierre Schönherr

Bio:

Evelina Pratt

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim