Kapten Armand Falkenheim

Vaktkapten

Description:

image.jpg

Armand Falkenheim är stadens vaktkapten sedan snart 10 år. Han har jobbat i stadsvakten ända sedan han som 11-åring var springpojke åt vakten. Armand har lyckats nå till sin position enbart genom hård och idogt arbete, något som är ovanligt i Averland där kontakter, tjänster och gentjänster är viktigare än formell kompetens för att nå en framträdande position. Vissa menar dock att Armand endast har haft turen med sig och att han blev utsedd av Marius von Leitdorf enbart på grund av att han lyckades hitta Marius bortsprungna favorit hund av ren en slump. Andra menar att Marius såg hur kompetent Armand var för uppdraget. Armand fullkomligt lever för sitt jobb och han arbetar dygnet runt hela året förutom när han sover eller besöker Shallya templet för att be. Han är i 45-års åldern och har varken fru eller barn. Han är person som inte gillar våld och strider och försöker så långt som möjligt lösa kampen mot kriminaliteten med en icke vålds princip. Något som naturligtvis skapat spänning inom stadsvakten då flera stadsvakter inte delar hans icke vålds princip. I realiteten har Armand inte full kontroll på sina män och hans stadsvakter är därför ofta inblandade i mer eller mindre berättigade våldsyttringar.

“Armand Falkenheim lever för stadsvakten. Han har ingen familj och har inga intressen. Jobbet är hans allt. Han är en ok kapten men jag önskar att han kunde ta i mer med hårdhandskarna och vara mer brutal mot det kriminella slöddret. Vi kan ju inte möta tjuvar och våldsverkare med kramar. Själv skiter jag och mina män helt i hans icke våldssnack. Det är ju när vi misshandlar unga tjuvar, tiggare och gatubarn som vi får respekt hos slöddret.”
Sergeant Siwert Fenster

“Jag har full respekt för kapten Falkenheim och gillar honom. Han är en observant, intelligent, vänlig och duktig person. Dock jobbar han alldeles för mycket och han kan därför missa viktiga detaljer på en brottsplats eller i en brottsutredning.”
Klaus Schültze

“Armand Falkenheim, mannen som tror han kan bekämpa de kriminella genom att möta dem med respekt och förståelse. Det är fullkomligt skrattretande. Vi har en vaktkapten som har Shallya som sin huvudgud…. tillåt mig att skratta. Det måste ha varit Marius von Leitdorfs sämsta beslut i livet när han utsåg Falkenheim till vaktkapten.”
Überzensor Herr Stahl

“Jag är ingen anhängare av stadsvakten. Ofta är deras metoder överdrivet brutala och orättvisa. Men jag har full respekt för kapten Falkenheim och gillar hans icke våld princip.”
Mäster Haldur

“Kapten Falkenheim är en bra person. Den enda bra personen inom stadsvakten. Han till och med hälsar och frågar hur jag mår när han ser mig.”
Frank Piersen

“Stadsvakten är inkompetenta. Det har nu gått ett år sedan Ann Merkel attackerade mig och de har ännnu inte lyckats gripa henne. Armand Falkenheim borde få sparken från sin post.”
Professor Tycho Braheim

“Jag älskar vår vaktkapten. Mitt kriminella imperium stjäl, misshandlar, utpressar och mördar. Och ändå vill han bekämpa oss med dialog och respekt. Länge lever kapten Falkenheim.”
Ivan Paparov

“Ulrike Meinhof, Sebastian “The Ripper” Bunker, Ann Merkel, Theodoric Löwen, Magdalena Tabbart, Ivan “The Terrible Paparov och Ulrich Hildemann. Allt tungt kriminella personer som är på fri fot. Är inte dessa namn ett tydligt bevis på stadsvaktens förfall, korruption och totala inkompetens. Vaktkapten Armand Falkenheim måste få sparken och själv ställas inför rätta för grovt tjänstefel.”
Magistrate Bartholomeus Lueger

“En man som fick sitt jobb genom att hitta Marius von Leitdorfs bortsprungna hund i hamnen i Handel Bezirk. Jag var själv med Marius den dagen Falkenheim kom med den bortsprungna hunden. Marius var redan på den tiden fullkomligt galen. Överlycklig att återfå sin hund frågade han Falkenheim var han jobbade. Falkenheim berättade att han var stadsvakt och Marius kramade då om honom och sa sedan “Herr Falkenheim, du är nu Streissens nya vaktkapten. Jag är så glad att du hittade min favorithund”. Det är den bisarra men sanna historien om hur Streissen fick en vaktkapten vid namn Falkenheim."
Gotthard von Hindenburg

“Armand Falkenheim är en upplyst man som dyrkar Shallya. Han förstår de fattigas lidanden och strävanden. Han har Shallyas välsignelse. Runt sin hals bär han smycket med den vita duvan jag gett honom.”
Syster Gudrun

“Han måste ställas inför folkdomstolen och dömas för att han är klassförrädare och representant för förtryckarmakten. Men jag kan erkänna att han är lite bättre än de andra klassförrädarna. Men det räddar inte honom från galgen.”
Waldemar Marx

“Det är ett väldigt intressant socialt experiment, mig veterligen det enda i hela The Empire, att ha en vaktkapten som bekänner sig till Shallya och hennes icke våld princip. Det är glädjande att Streissen för en gångs skull vågar vara progressivt.”
Professor Gudrun Baader-Guth

Bio:

Kapten Armand Falkenheim

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim