Mäster Haldur

Sadelmakare och enligt ryktet präst av Ranald

Description:

image.jpg

Mäster Haldur är sadelmakare. Hans far var en tileansk legosoldat och hans mor en tjänarinna från Streissen. Han har levt hela sitt liv i Streissens fattigkvarter Ostende. Vissa hävdar att bakom fasaden som sadelmakare döljer sig en hemlighet. En del väldigt vågade hävdar till och med att mäster Haldur egentligen är präst av Ranald. Haldur är en vänlig och arbetsam person som inte gör mycket väsen av sig.

“Jag säger så här. Vem tror ni låg bakom inbrottsvågen i Altstadt där både von Mohrs, von Boehms och von Krieglitz stadshus fick inbrott? Har du besökt Haldurs sadelmakeri och lånat dasset… där finns en handmålad potta av finaste porslin. Den är nog den enda av sitt slag i hela Ostende.”
Benjamin Glück

“Mäster Haldur är en ful fisk. Jag har inga direkta bevis men jag tror att han är hjärnan bakom en stor stöldvåg i herrskapshusen i Altstadt.”
Siwert Fenster

“Åhhh! Vad jag är trött på allt tjat om Mäster Haldur. Karln är en sketen sadelmakare som förtjänar ett rejält kok stryk och en bruten arm eller två. Om han kunde låta bli att lägga sin nästa i blöt skulle han leva ett tryggare liv.”
Ivan “The Terrible” Paparov

“Naturligtvis känner jag till de rykten som finns om Haldur. Men är det fel att dyrka Ranald och stjäla för att få mat på bordet om man är fattig? Jag kan till och med förstå de som lever efter Ranalds principer, Ranalds icke vålds lära är exempelvis mycket sympatiskt.”
Armand Falkenheim

“Köp inte sadlar av den mannen, de är av extremt dålig kvalite.”
Ulrich Hildemann

Bio:

Mäster Haldur

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim