Professor Dilbert Waschenfeldt

Galen professor, uppfinnare och klockmakare

Description:

image.jpg

Professor Dilbert Waschenfeldt leder Streissens naturvetenskapliga fakultet. Han är en extremt intelligent men egensinnig man i 70-års åldern som även är uppfinnare och klockmakare. De flesta inom den akademiska världen ser honom som en helt galen uppfinnare. Dilbert lägger hela sin vakna tid på arbetet och sina tekniska uppfinningar. Han jobbar ungefär 18 timmar om dagen i sin verkstad, i en egen flygel av universitet, som bland akademiker skämtsamt kallas för “Schrott und Ruß Flügel” (skrot- och sot flygeln). Dilberts verkstad består av en hel flygel fylld med skrot, verktyg och mer eller mindre färdiga maskiner som spyr ut ånga och sot. Verkstan är en extremt bullrigt
och rörig miljö. Dilbert har även ett mindre rum, “Halle für Glocken”, som är proppfullt med stora och små klockor och urtavlor som Dilbert bygger.

“Professor Dilbert Waschenfeldt är helt galen. Han säger att människan en dag kommer att bygga en flygande mackapär som kan ta oss till Mannslieb. Akademins roll är att leva här och nu och förändra samhället. Inte drömma om saker så galna att inte ens ett barn kan fantisera om det.”
Professor Brusselstein

“Professor Waschenfeldt är ett geniiiiiiiiiii. Men ett missförstått geniiiiiiiiii. Jag älskar att besöka hans verkstad och se på alla hans fantaaaaastiska uppfinningar. Igår visade han mig en utruuuuuustning, dykmössan av bly, som gör att man kan andas under vatten. Man kan gå på Avers botten och andas. Fantaaaaaastisch!”
Rektor Wilfried Pieter Glantz-Wilzen

“Jag vet inte om det var en bra idé eller inte. Professor Waschenfeldt verkar vara helt galen om du frågar mig. Men jag gav honom ritningarna till Nulns mest effektiva kanon och bad honom modifiera den för att få ytterligare eldkraft och förstörelseförmåga. Vi får se vad det kommer ut ur detta.”
Ambassadör Baltazar von Liebwitz

“En automatisk fårklippningsmaskin driven på ånga…? Vem i hela världen har efterfrågat eller kommit på något så urbota dumt? Professor Waschenfeldt visar inte upp någon bra sida av den akademiska världen. Istället får han vanligt folk att skratta åt oss som om vi var en samling kufiska galningar.”
Professor Karin Schnell

“Dilbert är ett missförstått geni. Det är trist att så många professorer ser ned på hans forskning. Många känner nog inte till att det är Dilbert som byggt och konstruerat det fantastiska urverket i klocktornet i byn Feltzendorf, på uppdrag av självaste Marius von Leitdorf. Faktum är att Marius von Leitdorf älskade Dilberts verkstad och ofta besökte den. Idag är det nog tyvärr bara jag och rektorn som förstår Dilberts storhet.”
Professor Hannes Schyfert-Pilzen

“Professor Waschenfeldt är fullkomligt galen. En dag kommer hans experiment att leda till att han spränger hela universitetet. Den mannen är en fara för allmänheten. Det säger väl det mesta att “Mad Marius” och professor Waschenfeldt var vänner."
Professor Tycho Braheim

“En dag kom professor Waschenfeldt in i min tobaksaffär för att stolt och entusiastiskt visa upp sin senaste uppfinning, den självrökande pipan…jisses!”
Niels Prankow

“Underskatta aldrig genialiteten i galenskapen.”
Frida von Mohr

“Professor Waschenfeldt har försökt få mig och Shallya systrarna intresserade av hans “anti-förkylningsmaskin”. En märklig ångdriven och pysande maskin med två rostiga rör man ska stoppa i näsan för att suga bort snor. Den såg jättefarlig ut och jag kan inte tänka mig någon som vill ha de där rostiga rören i näsan. Naturligtvis avfärdade jag hans uppfinning som trams."
Syster Gudrun

Bio:

Professor Dilbert Waschenfeldt

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim