Tomas Brömsen

Blind tiggare och spåman

Description:

image.jpg

Tomas Brömsen är en blind tiggare i Ostende. Han lever på gatan och försörjer sig på tiggeri eller som spåman. Dock vågar nästan ingen annan än främlingar anlita Tomas som spåman. Det har visat sig att han har en kuslig förmåga att berätta väldigt hemska händelser som sjukdomar, olyckor eller våldsyttringar som nästan alltid slagit in med stor exakthet. Tomas är van vid att folk spottar eller sparkar på honom, livet som tiggare i Ostende är inte lätt.

“När de rika och mäktiga samlas för att välja en ny ledare sänker sig mörkret över Averland. Ty i skuggorna konspirerar en person klädd i svart.”
Tomas Brömsen

“Många säger att Tomas Brömsen är galen. Men i galenskapen finns ofta sanningens ord. Han har levt ett hårt och fattigt liv. Jag ger honom soppa, bröd och Shallyas välsignelse.”
Syster Gudrun

“Det är bara idioter som pratar med Tomas Brömsen. Hans ord är farliga och ger bara olycka.”
Gunnar Fümmel

“Ibland när jag behöver avreagera mig brukar jag gå förbi Tomas Brömsen och ge honom en spark i magen. Tiggare är ju kriminella pack som förtjänar stryk. Jag vet att de ger alla pengar de tigger ihop till Ivan Paparov.”
Siwert Fenster

“Tomas Brömsens bodde med sin mor på godset. Men när hans mor Hilda fick sparken av Linda Therese von Mohr för 25-år sedan kastades även Tomas ut. Jag hörde Linda Therese kalla Tomas för både äcklig och ful. Ibland slog och sparkade hon honom också. Jag tyckte alltid synd om Tomas och har hört att han nu lever som tiggare i Ostende. Han hade en märklig förmåga att kunna spå folk och spådomarna slog ofta in.”
Reine Pauler

“Tomas är en bra person. Jag tror att det är för att han är blind och inte kan se mig för han har aldrig spottat efter mig eller kallat mig för fula saker. Men så är vi ju utstötta båda två.”
Frank Piersen

Bio:

Tomas Brömsen

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim