Professor Tycho Braheim

Professor i astronomi vid Streissens universitet

Description:

image.jpg

Tycho Braheim är professor i astronomi vid Streisssen universitet. Han är en framstående vetenskapsman som publicerat flera böcker om himlakropparna. Han har främst specialiserat sig på studier av de båda månarna Mannslieb och Morrslieb och är mest känd för sitt verk “Diarium Astrologicum”. Tycho Braheim är känd för att vara en sträng och krävande professor som kräver både hårda studier och ett gott uppförande av sina studenter. Tycho Braheim är även den som ansvarar för Copernicus observatorium med den enorma stjärnkikaren på universitetet.

“Himlakropparna är inte bara himlakroppar. Jag tror att de är levande organismer eller rent av gudomliga väsen eller demoner som styr våra liv och våra öden. Rymden är mörk, oändlig och främmande. Jag anser att vi ska frukta de mörka hemligheter som rör sig där uppe.”
Professor Tycho Braheim

“En faaaaaaaaantastisk man. En enaaaaaaanstående vetenskapsman.”
Rektor

“Vi har möts, teleskop mot teleskop.”
Amon Chakul

“Jag kan inte påstå att professor Braheim är en sympatisk man. Han är egensinnig och ofta småsur och arrogant. Det är som om att han är ständigt missnöjd över något.”
Elvira Mersch

“Professor Braheim är vida känd för sina djupa kunskaper inom astronomi. Han har ofta varit i Altdorf och besökt The Celestial College. Det sägs inom magikerkretsar att professor Braheim har ett mycket nära samarbete, i ett hemligt projekt, med några av rikets främsta Astromancers.”
Luminary Konrad Mauer

“Jag måste säga att stjärnkikaren i Copernicus observatorium nog är det häftigaste jag sett i hela mitt liv.”
Heindryk Tuppengaal

“Jag har känt smaken av hans blod. Blodet smakade skämt och sjukt.”
Ann Merkel

“Jag behöver titta i stjärnkikaren i Copernicus Observatorium, jag behöver se på Sakhmets stjärnor, jag behöver se min älskade frus själ och stjärna en sista gång innan jag dör.”
Machmoud

Bio:

Professor Tycho Braheim

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim