Wendell Hoche

Vinbonde och granne med von Mohrs lantgods

Description:

image.jpg

Wendell Hoche är vinbonde och närmsta granne med von Mohrs lantgods. Herr Hoche är känd för att producera det vita friska kvalitetsvinet Hoche Weiss Wein. Ett vin med en distinkt smak av citrus och päron som vunnit flera utmärkelser på den årliga vinfestivalen i Averheim. Vinet är populärt, säljer bra och flera adels- och borgarfamiljer i Averland är återkommande kunder. Wendell är särskilt stolt över att ha hovet i Nuln som kund och det sägs att Elector Count Emanuelle von Liebwitz har Hoche Weiss Wein som sitt standardbordsvin. Genom åren har framgångarna gjort att Wendell blivit förmögen och han har investerat pengarna väl genom att köpa både land och jordbruk i närområdet. Numera är han den största storbonden i Streissens närområde med ägor på över 1000 hektar. Hans egendom är exemplariskt välskött och Wendell har över 20 personer anställda, framförallt inom vinmakeriet men även inom jordbruksverksamheten som innefattar odling av vete och uppfödning av kor och grisar för köttproduktion. Wendell är en stolt bonde som är noga med att beakta och bevaka den fria bondeklassens starka ställning i Averland. Han behandlar sina anställda väl och betalar avsevärt bättre löner till lantarbetarna än vad de andra gårdarna och godsen i närområdet gör. Wendell visar också respekt för både Sigmar och Rhya och han har låtit uppföra varsitt kapell till de båda gudarna på sin gård. Wendells är far till Kapten Bernhardt Hoche, Rufus von Leitdorfs militära befälhavare.

“Min far är en stolt man. Jag vet att han vill att jag en dag ska lägga svärdet på hyllan och bli bonde och ta över gården och egendomarna. Vi får se hur det blir med den saken.”
Bernhardt Hoche

“Jag besöker ofta Wendell Hoches gård för att välsigna vinskördarna i Rhyas namn. Wendell är en trevlig och vänlig man som sköter och utvecklar sin bondgård med stor framgång.”
Klara Jung

“Det är den starka treenigheten som är Averlands ryggrad och styrka. Adeln, Sigmarkyrkan och den fria bondeklassen är alla ömsesidiga komponenter i statsbygget för att göra Averland ännu starkare och stoltare för framtiden. Wendell Hoche är ett utmärkt exempel på den framgångsrika och självägande bondeklassen som visar respekt för traditionen, fädernas jordar och för Sigmar, vår herre och beskyddare.”
Ulfgang Krieglietz

“Det börjar bli dags för den självägande bondeklassen att böja sig för köpmannaklassen. Vi i Streissen Merchant Guild anser att de självägande bönderna ska betala en avgift till köpmannagillet för att de ska få ett associerat medlemskap utan rösträtt. Alla andra näringsverksamheter som drivs på legal grund behöver ju åtminstone ett associerat medlemskap samt avlägga avgift till köpmannagillet så varför ska de rika bönderna vara undantagna? Jag har haft flera diskussioner med storbonden Wendell Hoche om detta och jag kan kan lugnt påstå att han är en väldigt otrevlig man som inte kan föra ett civiliserat samtal. Bondtölp! Märkligt att se hur de konservativa bönderna vägrar inse att det är nya tider nu. Dessutom är hans vin inte alls av bra kvalité, han är en skojare som har lurat till sig en stor kundskara.”
Ursula Geldbraucher

“Hoche Weiss Wein är en gåva från gudarna.”
Emanuelle von Liebwitz

Bio:

Wendell Hoche

The Enemy Within - Streissen Sessions Averheim